A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az MBH Bank elnök-vezérigazgatóját, Barna Zsoltot a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntették ki

Vágólapra másolva!
Augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetést adományozott Barna Zsoltnak, az MBH Bank elnök-vezérigazgatójának. A kitüntetést a bankár a magyar pénzügyi szektor működtetésében és szabályozásában betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként vehette át Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős minisztertől.
Vágólapra másolva!

Barna Zsolt 2023 májusától a hármas fúzió nyomán létrejövő MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, előtte 2022. január 1-től a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatójaként irányította a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését. Az MBH Bank ma Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú univerzális bankja, amely közel két és fél millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege megközelíti a 11 785 milliárd forintot. 

Fontos kitüntetést kapott Barna Zsolt
Fotó: sarosi zoltan

A banknál elhelyezett betétállomány több mint 7 588 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5 643 milliárd forintot. A hazai bankszektorban betöltött szerepénél, magyar hátterénél és kiterjedt fióki jelenléténél fogva az MBH Bank átfogóan ismeri a hazai ügyféligényeket, törekszik a személyre szabott kiszolgálásukra, és elkötelezett a felelősségteljes bankolás, a magyar emberek, vállalkozások, a helyi közösségek és a gazdaság iránt.

Barna Zsolt a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!