A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Merész kijelentést tett a NASCAR-bajnok Kyle Larson, aki azt állította, hogy jobb pilóta, mint a háromszoros Forma-1-es világbajnok, Max Verstappen. A holland túraautós, Tim Coronel erre reagálva védelmébe vette honfitársát, és csattanós választ adott az amerikainak.

A NASCAR bajnoki trófeáját 2021-ben megnyerő Larsont a világ egyik legjobb autóversenyzőjének tartják, ezenfelül sprintversenyeken is indul, nemrég harmadik alkalommal nyerte meg a Knoxville Nationalst, májusban pedig indult az Indy 500-on, 2014 óta az első túraautósként, aki ott volt a legendás IndyCar-futamon. A 32 éves amerikai versenyző a FloRacingnek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte méltó ellenfele lenne Verstappennek, ha azonos autóban mérnék össze a tudásukat.

Tudom, hogy összességében jobb pilóta vagyok nála.

Esélytelen, hogy Verstappen beüljön egy sprintkocsiba és megnyerje a Knoxville Nationalst. Esélytelen, hogy megnyerje a Chili Bowlt. Esélytelen, hogy nyerjen egy NASCAR-versenyt Bristolban" – mondta Larson. 

NASCAR Cup Series Cook Out 400 - Qualifying
Kyle Larson szerint egyértelmű, hogy jobb pilóta, mint a háromszoros F1-es vb-győztes Max Verstappen
Fotó: Getty Images via AFP

Az amerikai pilóta azt is elmagyarázta, miért tartja magát jobbnak a hollandnál.

"Verstappen soha nem tudna beülni egy sprintautóba, és megnyerni a Knoxville Nationalst. Nem tudná megnyerni a Chili Bowlt. Nem győzne egy NASCAR-versenyen Bristolban. Lehet, hogy én sem tudnék nyerni egy F1-es futamon Monacóban, de úgy gondolom, hogy nagyobb esélyem lenne abban, amit ő csinál, mint neki abban, amit én." 

Mint ahogy különböző korok különböző pilótáit is lehetetlen összehasonlítani, úgy szintén nagyon nehéz két olyan versenyzőt egymáshoz mérni, akik soha nem versenyeztek ugyanabban a szériában. Ettől függetlenül Larson szavaira reagálva Tim Coronel holland autóversenyző védelmébe vette Verstappent.

Ha ezt állítja, akkor szerintem nincs tisztában azzal, mi zajlik a világban a buborékon, vagyis Amerikán kívül

 - szögezte le az 52 éves legenda a RacingNews365-nek adott interjújában

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
Max Verstappen, a Red Bull F1-es csapatának holland klasszisa
Fotó: Anadolu via AFP

A Túraautó-világbajnokság meghatározó szereplője aztán felvetett egy gondolatot, miszerint Larsonnak ki kellene hívnia Verstappent, hogy eldőljön, melyikük a jobb, ugyanakkor szerinte nem lenne igazi verseny a két bajnok között.

"Ha azt gondolja, hogy jobb, mint Max Verstappen, akkor nagyon szeretném, ha ezt lemeccselnék egymás között, mert biztos vagyok benne, hogy veszíteni fog. Max azokban a GT-autókban is pokoli gyors" – mondta Coronel, majd közvetlenül Larsonnak üzent.

Már ne is haragudj, Kyle, de azt hiszem tévedésben élsz. Szerintem egyáltalán nem érted, mi az autóvezetés. Max két edzés után úgy lehagyna, hogy sírnál valahol egy kanyarban

– mondta a holland.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!