Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Újabb három Leopard érkezett a tatai páncélosdandárhoz

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta, az augusztus 28-án érkezett három darab Leopard 2A7HU-val, immáron 21-re bővül a Magyar Honvédség tatai páncélosdandár eszközparkja.
Vágólapra másolva!

A vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj átfegyverzése folyamatosan zajlik a korábbi T-72-es harckocsikról. Legutóbb július elején érkezett három Leopard 2A7HU harckocsi Tatára - ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. 

leopard
A német Leopard 2A7+ magyar verziója, a 2A7HU 
Fotó: honvedelem.hu

A német Leopard 2A7+ magyar verziója, a 2A7HU a Leopard harckocsicsalád legmodernebb típusa, kimagasló pontossággal bíró fegyverzete mellett; modernizált, moduláris, és döntött toronypáncélú páncélkialakítása magasfokú védelmet biztosít, amely aktív védelmi rendszerekkel tovább fokozható. 

A Leopard 2A7-esek kategóriájukban magas sebességgel, manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók. A harckocsik páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter.

leopard
Fotó: honvedelem.hu

A tárcavezető emlékeztetett: Magyarország a Honvédelmi és a Haderőfejlesztés Program egyik kiemelt része a harckocsizó fegyvernem modernizációja. Az újonnan beérkező eszközök, valamint a hazai kiképzések és a Németországban zajló gyári felkészítések biztosítják a haderőfejlesztés célkitűzéseit a harckocsizó fegyvernemre vonatkozóan. A high-tech haditechnikai eszközből 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra.

leopard
Fotó: honvedelem.hu
leopard
Fotó: honvedelem.hu


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!