A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A hazai könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival ünnepelhetjük Magyarország születésnapját - videó

Vágólapra másolva!
Több mint húsz könnyűzenei előadó, köztük a magyar zenei élet meghatározó együttesei várják a rajongókat az ország legnagyobb ingyenes fesztiválján. A Szent István Napon minden korosztály megtalálja a számára kedves programot: a hangulatért olyan méltán híres sztárok felelnek majd, mint a Bagossy Brothers Company, Demjén Ferenc, az Első Emelet, a Honeybeast vagy Curtis. Fergeteges produkcióval készül a TNT is – videónkból kiderül, hogyan. A zenekar frontemberével, Dobrády Ákossal a Szent István Nap nagykövete, Zséda beszélgetett.
Vágólapra másolva!

A Tabán neve több mint fél évszázada egybeforr a magyar könnyűzenével – a főváros ikonikus helyszínén a legismertebb zenekarok váltották egymást a színpadon és teremtették meg a hazai pop- és rockzene legendáját. A Szent István Nap ünnepségsorozat alkalmából ismét megelevenedik a múlt, a Retro Tabánon ugyanis a 70-es, 80-as és 90-es évek olyan népszerű előadói és zenekarai mozgatják meg a közönséget, mint a Back II Black, a Dinamit, az EDDA Művek, Hevesi Tamás, a Roy & Ádám Trió, a Takáts Tamás Blues Band vagy a TNT.

Utóbbi zenekar egy kivételes produkcióval készül az ünnepi eseményre. A Dobrády Ákossal készített videóinterjúból kiderül, másfél órás koncertjükbe igyekeztek beleszerkeszteni a TNT-koncertek esszenciáját, illetve a legismertebb slágereiket. Ennek megfelelően minden adott ahhoz, hogy garantált legyen a „robbanás”.  

Az idei Szent István Nap nem csak a retrózene rajongóinak kedvez. A Road Movie Live 2024 rendezvényhelyszín augusztus 19-én és 20-án a legnépszerűbb hazai zenekarokkal, friss zenei felhozatallal várja közönségét a Műegyetem Rakparton. A koncerteken az előadók olyan új dalokat is bemutatnak, amelyeket egy-egy hazai régió, város, falu vagy akár csak egy utca, épület ihletett. A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt öt évben születtek már slágerek a Balatonról, Sopronról, Debrecenről, a Mátráról, Pécsről és Szentendréről is. 

E koncertek különlegessége, hogy a dalokhoz megálmodott klipek és riportfilmek teszik teljessé a zenés élményt. A filmeket a legnevesebb magyar zenei és játékfilmes rendezők alkották. A Road Movie Live 2024-en fellép a Bagossy Brothers Company, Curtis, a Honeybeast, a Hűvös, a Parno Graszt, a Roma Soul és Zséda is.

A rendezvények részletes programjai, illetve az előadókkal és a műsoraikkal kapcsolatos tudnivalók megtekinthetők a szentistvannap.hu oldalon és a hivatalos mobilalkalmazásában.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!