Hatalmas diplomáciai botrányt okozott Zelenszkij

Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök dühöngött, miután megtudta, hogy a lengyel rendőrség megbilincselte az ukrán világbajnok ökölvívó Uszikot. A bunyóst később elengedték, ahogy mondták, egy „félreértés” volt.
Vágólapra másolva!

Kis híján diplomáciai incidenst okozott, hogy kedden a lengyel rendfenntartók a krakkói repülőtéren megbilincselték Olekszandr Uszikot, Ukrajna nehézsúlyú világbajnok ökölvívóját, majd a sportolót később elengedték, írta a Politico.

Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Oleksandr Klymenko/Ukrinform/NurPhoto

Felháborított ez a magatartás egy ukrán állampolgárral és a bajnokunkkal szemben” 

- közölte Volodimir Zelenszkij kedden közösségi oldalán, hozzátéve, hogy már beszélt a sportolóval a letartóztatása után, és arra utasította a kijevi külügyminisztériumot, hogy vizsgálja ki az esetet.

Kijev közölte, hogy már felvették a diplomáciai kapcsolatot a lengyel hatóságokkal Uszik őrizetbe vétele miatt. „Félreértés történt, de gyorsan megoldódott” - írta Uszik az X-en.

Köszönöm mindenkinek, köszönet az ukrán diplomatáknak a hatékony támogatásért. És tisztelet a lengyel rendőrségnek, amiért a magasságra és a súlyra való tekintet nélkül végezték a kötelességüket”

– fogalmazott.

Egy lengyel hírportál Andrzej Wasilewski bokszpromóterre hivatkozva azt írja, Uszik autóval érkezett Krakkóba, hogy felszálljon egy spanyolországi edzőtáborba tartó repülőgépre, de a társát nem engedték felszállni a gépre. A bokszbajnok vitatta a döntést, így mindkettőjüket megbilincselték.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!