Hétvégén jön az igazi ítéletidő: árvíz, eső és fagy

Vágólapra másolva!
Főleg az ország nyugati felén okoz gondot a viharos szél, a legtöbbször Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyében hívták a tűzoltókat pénteken viharkárok miatt - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, már nevet is kapott a ciklon, ami drasztikus lehűlést hoz Magyarországon. A műholdfelvételeken már látszik az a hidegfront, ami Magyarország időjárásába is beleszól csütörtöktől - a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint. 

Általában erősen felhős vagy borult idő lesz vasárnap reggelig. A csapadékzóna fokozatosan hazánk északkeleti, keleti tájaira szorul, ahol pénteken napközben még egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombat délelőtt átmenetileg kevesebb helyen, majd délutántól ismét 

többfelé várható eső, záporeső. 

A Dunántúlon erős, viharos, míg szombaton délutántól, késő délutántól egyre nagyobb területen erősen viharos széllökésekre kell számítani. Az ország keleti felén csak helyenként élénkül meg a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 17 fok között valószínű - írja a Bors.

Óriási áradásra számítanak a Dunán és több más folyó is érintett lesz. A Magyar Honvédség felkészült az árvíz elleni védekezésre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!