Őszi hangulat: 30 tipp, amit érdemes betartani

30 tennivaló szeptemberben a hangulatos szezon indításához, ősz, hangulat, piknik, őszi hangulat
Az őszi hangulat igazán magával ragadó.
Fotó: Shutterstock/M_tasha
Vágólapra másolva!
Az ősz sokak kedvenc évszaka, hiszen azon túl, hogy a természet a legszebb arcát mutatja ilyenkor, számos tevékenységnek ekkor érkezik el igazán az ideje. Az őszi hangulat a hűvösbe forduló szezon legfőbb idejét jelenti, itt az idő, hogy a dekoráció a helyére kerüljön, de a szeptember sokunk életében az otthonfelújítás hónapja is.
Vágólapra másolva!

Hogyan készüljünk fel az őszre? Lépésről lépésre mutatjuk be a tökéletes őszi hangulat elérését otthonunkban.

  1. Indítsuk egy új étel megfőzésével a szeptembert, a szeptemberi tennivalók várhatnak még egy kicsit, az első az őszi hangulat!
  2. Ünnepeljük meg a nyár nem hivatalos utolsó napjait: pihenjünk a tavon, grillezzünk egy jót, vagy egyszerűen csak élvezzük szeretteink társaságát!
  3. Dobjuk fel e-mail-fiókunkat, színezzük ki a címkéket és iratkozzunk fel a legjobb hírlevelekre!
  4. Változtassuk meg az ebéd körüli rutint, és dobjuk fel a nap középpontját egyedülálló ötletekkel; így lesz teljes az őszi hangulat!
  5. Kezdjünk el olvasni egy régóta vágyott könyvet! Az idei szeptember sok érdekes könyvmegjelenést tartogat.
  6. Csatlakozzunk egy vacsoraklubhoz, és hangulatos társasági események egész sora vár majd ránk!
  7. Látogassunk el a virágpiacra! Vigyük haza az ősz legszebb színeit és kész is az őszi dekoráció, az őszi lakberendezési ötletek számtalan sokasága vár az interneten.
  8. Tanuljunk meg idén kötni! Számtalan ötlet és videó kering az interneten, itt az ideje meríteni egy nagyot, remek elfoglaltságunk lesz a hűvös hónapokra.
  9. Lepjük meg magunkat egy új, őszi gyertyával! Van-e jobb, mint egy új gyertyát gyújtani, amely az őszt megtestesíti?
  10. Tervezzük meg a ruhásszekrényünk átalakítását! A gardrób felfrissítés fontos lépés lehet az őszi készülődésben, dobjuk fel tehát ruhatárunkat hangulatos ruhadarabokkal, őszi színekkel! (Esetleg ki is takaríthatjuk a szekrényt, miközben éppen válogatunk.)
  11. Próbáljunk ki egy új őszi receptet (ha már szezon)! Kísérletezzünk házi sütőtökös kenyér, fűszeres tejeskávé, vagy vajas tökös rizottó készítésével!
  12. Nézzük újra a Szívek szállodáját! Míg a műsor az év minden szakában játszódik, van valami különösen szívet melengető a New England-i háttérben, a kisvárosi hangulatban.
  13. Próbáljunk ki új gyereknevelési stratégiákat! Az iskolakezdés és az őszi szezon tele van izgalommal – annyi újdonság van körülöttünk, hogy simán belefér néhány új napi rutin bevezetése.
  14. Szervezzünk egy őszi témájú vacsorát! Hívjuk meg barátainkat az őszi programok mellett egy szezonális lakomára sütőtök levessel, sült zöldségekkel és almaborral!
  15. Piknikezzünk a parkban! Élvezzük a friss levegőt és a változó időjárást, a nézzük hulló leveleket egy kényelmes takaróval és egy kosárral kedvenc nassolnivalóinkkal!
Őszi hangulat
Néhány aprósággal már elérhető a tökéletes őszi hangulat
Fotó: Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj


Őszi hangulat - mik a legjobb módszerek az őszi rosszkedv ellen? 

  1. Indítsunk hálanaplót! Naponta gondoljuk át, mi mindenért vagyunk hálásak. A hálanapló vezetése  - ha írni nem is szeretünk – álljon legalább abból, hogy megpróbáljuk kimondani ezeket a pozitív megerősítéseket a tükörben magunknak, ébredés után.
  2. Díszítsük fel otthonunkat az őszre, a hangulatos őszi ötletek megvalósításaként helyezzünk ki néhány takarót, koszorút és gyertyát!
  3. Nézzünk meg a klasszikus őszi filmek közül egyet. Helyezzük magunkat kényelembe egy hangulatos takaróval, és feledkezzünk bele a moziba!
  4. kerekedjünk fel egy napkeltét vagy napnyugtát dicsérő sétára! Hagyjuk otthon telefonunkat, és legyünk jelen a gyönyörű környezetben!
  5. Hozzunk létre egy hangulatos olvasósarkot! Van-e jobb, mint egy kényelmes sarokban összegörnyedni egy takaróval és egy jó könyvvel? A hangulatteremtés otthon is nagyon fontos.
  6. Kezdjünk el almát szedni! Töltsünk el egy napot egy gyümölcsösben, és vigyünk haza egy nagy kosár almát, hogy házi almás finomságokat készíthessünk belőle!
  7. Fedezzünk fel egy kedves, közeli kisvárost! Üssük fel a térképet, pakoljunk be némi uzsonnára valót és irány a vidék, ez az egyik kedvencünk az őszi hangulatjavító tippek közül. 
  8. Vigyünk új színt az edzéseinkbe! Indítsunk el egy fitnesz kihívást, például jógát, pilatest vagy szabadtéri futást, hogy aktívak maradjunk!
  9. Próbáljunk ki egy új kézműves elfoglaltságot. Készítsünk őszi dekorációt, mint a koszorú, festett sütőtök, vagy egy őszi levelek füzére!
  10. Készítsünk egy őszi playlistet, teremtsünk tökéletes őszi hangulatot!
  11. Változtassuk meg a reggeli rutinunkat! Próbáljunk naplót írni, vagy olvasni az ágyban ébredés után, kortyolgassunk forró teát, és készítsünk zabpelyhet reggelire! Ne feledjük: szervezetünk szükségletei az évek során változnak – maradjunk nyitottak, és hallgassuk meg, mit üzen nekünk!
  12. Készítsünk egy őszi Pinterest-tablót! Öntsünk egy bögre meleg teát, gyújtsuk meg a már említett őszi gyertyánkat, és máris nekiláthatunk az Őszi dekoráció díszének megalkotásához!
  13. Hívjuk meg barátainkat egy utolsó bográcsozásra idén! Mindenki hozza magával kedvenc őszi fogását és ünnepeljük együtt a szezont!
  14. Menjünk el egy sporteseményre! Élvezzük az őszi hangulatot a helyi csapatunk támogatásával!
  15. Ütemezzük be az őszi kávézások időpontjait! Készítsünk listát azokról a kávézókról, amelyeket szívesen meglátogatnánk a városban idén, a szezon alkalmával.
30 tennivaló szeptemberben a hangulatos szezon indításához, ősz, hangulat, piknik, őszi hangulat
Az őszi hangulat igazán magával ragadó
Fotó: Shutterstock/M_tasha
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!