Elgázolt egy embert a vonat Kiskunfélegyházán

Vágólapra másolva!
Embert gázolt a vonat Kiskunfélegyházán, a Nagyhíd dűlő közelében. A vonat fékezése miatt a vágány melletti avar meggyulladt.
Vágólapra másolva!

Embert gázolt a vonat Kiskunfélegyházán, a Nagyhíd dűlő közelében. A Nyugati pályaudvarról 12:50-kor Szeged felé indult Napfény InterCity (IC 724) ütött el egy embert. A szerelvényen százötven ember utazott. A vonat fékezése miatt a vágány melletti avar meggyulladt, amit kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók eloltottak. A raj segített a biztonságos átszállásban a szerelvény utasainak. 

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. 

A Mávinform tájékoztatása szerint korlátozással közlekedhetnek a vonatok, emiatt a szegedi fővonalon 20-30, esetenként 30-50 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani estig.

⚠ Frissítés: Gázolás miatt Városföld és Kiskunfélegyháza között csak egy vágányon, korlátozással közlekedhetnek a...

Posted by MÁVINFORM on Wednesday, September 11, 2024

Frissítés: 

Este fél hatra befejezték a baleseti helyszínelést Kiskunfélegyházánál, így ismét két vágányon haladhatnak a vonatok. Éjszakáig helyreállhat a menetrend a Budapest-Szeged vonalon.

Korábban arról is írtunk, hogy hétfőn halálos vonatgázolás történt Malackán. Vasárnap este arról számoltunk be, hogy halálra gázolt egy embert a vonat Kelenföldön. Az elmúlt időszakban több tragikus vonatbaleset és gázolás történt. Szeptember elején - néhány nap különbséggel - két tinédzser halt meg a vasúti szabályok be nem tartása miatt. A MÁV nyomatékosan kéri a szülőket és tanárokat, hogy fokozottan hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!