Vágólapra másolva!
Michael Jackson amerikai turnézással próbálja enyhíteni égető anyagi problémáit, pedig erre az elmúlt kilenc évben nem volt példa. Az Invincible megbukott, a Beatles jogok veszélyben, a jövő bizonytalan.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson

Amikor tavaly októberben felröppent a hír, hogy Michael Jackson új albuma, az Invincible, elkészült, és toronymagasan vezeti a valaha is felvett legköltségesebb lemezek listáját, az újságok arról kezdtek cikkezni, hogy az énekes pályája fordulóponthoz érkezett.

A 30 millió dolláros lemez sikere esetén ugyanis az egekbe emelte volna az előadót, vastagon aláhúzva a nevét a legnagyobb popsztárok között. Ellenkező esetben viszont könnyen egy nevetséges figurává válhat, aki nem veszi észre, hogy eljárt felette az idő.

Mostanra tudjuk, az Invincible (Legyőzhetetlen) című albumból mindössze kétmillió példány fogyott, ami ebben a kategóriában bizony hatalmas bukás. Jackson most turnézni indul, hogy pénzt szerezhessen.A koncertsorozat május másodikán kezdődik el. Kilenc éve, vagyis a Dangerous, az énekes utolsó teljes albuma megjelenése óta ez az első alkalom, hogy rászánja magát a turnéval járó kellemetlenségekre.

Pedig, nem volt mindig ilyen siralmas a helyzet. Amikor 1982-ben megjelent a Thriller című album, és sorra döntögetett minden rekordot, Jacksont a pop királya néven kezdték emlegetni. A Thrillerből óvatos becslések szerint is legkevesebb 50 millió lemez fogyott el - olyan szám ez, amit azelőtt se, azután se tudott felülmúlni se ő, se bárki más.

Azóta azonban felnőtt egy teljesen új generáció, akiben Jacksonról az a kép él, hogy az valójában egy fura figura, akinek valami megmagyarázhatatlan módon egyre fehéredik a bőre, leesik az orra, kisfiúk molesztálásáért perbe fogják, és vagy kényessége, vagy agresszivitása megakadályozza abban, hogy kedvesen nyilvánuljon meg bárhol is, mint ahogy azt régen pedig gyakran tette.

Nemrégiben a Sony Music felhívta a sztár figyelmét, hogy adósságai fejében hajlandó átvenni tőle a Beatles jogdíjakat, amelyeket 50 százalékban Jackson birtokol. Válasz egyelőre még nem érkezett, azonban sejthetően a pop királya kénytelen lesz ráállni az alkura.



Korábban:
A Sony kész átvenni Jacksontól a Beatles jogait
Jacko filmes céget alapított

Fórum:
Michael Jackson

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Michael Jackson albumaival

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!