Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 877. napjáról.

 

07:33
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ma elhangzanak a záróbeszédek

A Wall Street Journal riportere, Evan Gershkovich perének záróbeszédeit tartják meg ma egy orosz bíróságon.
A 32 éves amerikai férfit tavaly márciusban tartóztatták le. A hatóságok azt állították, hogy titkos információkat gyűjtött az Egyesült Államok számára – amit ő, munkáltatója és kormánya is határozottan tagad.

06:45
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Korrupcióval gyanúsítják az orosz tábornokot

Az orosz állami média szerint hivatalosan elbocsátottak posztjáról egy magas rangú orosz tábornokot, miután májusban vesztegetés vádjával letartóztatták.
Vadim Shamarin altábornagy a hadsereg vezérkarának helyettes főnökeként szolgált, hozzá tartozott egyebek mellett a katonai kommunikáció felügyelete.
Az ügyészek azzal vádolják, hogy 2016 áprilisa és 2023 októbere között kenőpénzt vett fel egy távközlési cégtől, hogy biztosítsa a céghez érkező megrendelések növekedését.

05:41
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Az amerikai döntéstől élénkültek meg az orosz támadások

Elemzők szerint az Egyesült Államok áprilisi döntése, amelyel jóváhagyták az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot, arra késztette Oroszországot, hogy fokozzák a támadásaik számát és intenzitását, kihasználva a döntés és a tényleges fegyverszállítás közti időszakot.
Míg Oroszország februárban csupán öt, márciusban pedig két falut foglalt el, áprilisban már hét, májusban kilenc, júniusban pedig 11 települést szálltak meg. Párhuzamosan erősödik az offenzíva a harkovi és a donyecki régióban.

04:46
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Megint elmaradt Zelenszkij napi videója

Ismét elmaradt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napi videóüzenete. Ezúttal azért, mert Ukrajna első embere az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozóján vesz részt az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban. Több ország miniszterelnökével is külön megbeszéléseket tartott, emellett a lehetséges közös fegyver- és lőszergyártásról tárgyalt brit védelmi vállalatok képviselőivel.

04:43
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 18-án az ukrán-magyar határszakaszon 6903 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7348 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:30
július 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!