Percről percre

Oroszország újabb települést foglalt el Donyeckben, bekerítik Vuhledart, Ukrajna tehetetlen

Ukrajna
Ukrán tűzoltó dolgozik egy dnyiprói rakétatámadást követő tűz megfékezésén
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 924. napjáról.

 

07:15
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

Komoly változások előtt a kijevi vezetés

"Az ősz rendkívül fontos lesz Ukrajna számára. Az állami intézményeinket pedig úgy kell felállítani, hogy Ukrajna minden szükséges eredményt elérjen. Ehhez meg kell erősíteni néhány területet a kormányban – a személyi döntések pedig elkészültek. Változások lesznek az Elnöki Hivatalban is. Arra is számítok, hogy kül- és belpolitikánk bizonyos területei némileg eltérő hangsúlyt kapnak.
Több interakcióra van szükségünk a központi hatóságok és a közösségek között. Főleg most, amikor a téli szezonra készülünk" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

06:30
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

Kanadán keresztül

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon beszélt Kanada miniszterelnökével. Az ukrán államfő szerint Justin Trudeau készen áll arra, hogy aktívabban meggyőzze a partnerországokat arról, hogy érdemes Ukrajnát nagyobb hatótávolságú fegyverekkel ellátni.

05:25
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

A háború kulcskérdése

Már a kilövés előtt meg kell semmisíteni az orosz ballisztikus rakétákat - ezt nevezte a háború kulcskérdésének az ukrán elnök a napi videójában. Volodimir Zelenszkij szerint a nagy hatótávolságú fegyverek és rakéták, valamint az engedélyek, hogy ezeket oroszországi célpontok ellen is bevethessék, a legnagyobb lépést jelenthetik a háború befejezése felé.

04:36
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

51 halottja van a Poltavát ért támadásnak

Napi videójában az ukrán elnök arról beszélt, hogy 51-re emelkedett a Poltava városát ért orosz ballisztikus rakétacsapás halálos áldozatainak a száma. Összesen 271 sérültet láttak el, de a lerombolt épület romjai alatt még lehetnek emberek.
 

04:28
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 5945 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7796 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. 
A beléptetettek közül a rendőrség 45 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:21
szeptember 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!