Vágólapra másolva!
Nem könnyű az FC Barcelona edzőjének lenni, ez nyilvánvaló. A keret tele van világsztárokkal, akik, ha csak egy kis gyengeséget is látnak az edző részéről, azonnal kihasználják, hogy fölé kerekedjenek. A Xavit váltó Hansi Flick is tisztában volt ezzel.

Az FC Barcelonához közel álló katalán sportlap, a Mundo Deportivo felfedett egy kis részletet a csapat titkaiból, ami részben magyarázatot ad az eddigi hibátlan szereplésre. A Barca a bajnoki idény első négy meccsét megnyerte, begyűjtötte a 3 pontot a Valencia, az Athletic Bilbao, a Rayo Vallecano és a Villadolid ellen is, így négy pontos előnnyel értek a válogatott szünethez, ennyivel van ugyanis mögöttük a Real Madrid, Atlético Madrid, Villareal trió.

A lap szerint a titok egyik nyitja, az, ahogy Hansi Flick a nyáron átvette Xavi Hernández helyét a kispadon. A német a Bayern Münchennél már megtanulta, milyen az, amikor világsztárokkal zsúfolt öltözőben kell rendet tartani, így nem számára újdonság a helyzet. A Mundo szerint a titok az, hogy miközben sikerült jó hangulatú öltözőt kialakítani, addig a fegyelem is nagyobb lett a csapatnál.

Hansi Flick, Lamine Yamal, FC Barcelona,
Hansi Flick megmutatta Lamine Yamalnak, merre van a helyes irány
Fotó: AFP

Belsős források szerint a csapat napi két edzéssel kezdte a felkészülést, egy tréning reggel, egy este. Egy alkalommal a csapat egyik "nehézsúlyúja" (nevet nem ír a lap) elaludt, így kihagyta a reggeli edzést, ami után Flick a teljes csapat előtt hordta le a sárga földig - azóta nem is késett. 

De szintén a késés okozta a nyári foci-Eb ifjú csillagának, Lamine Yamalnak a vesztét, aki későn érkezett egy tréningre, így lemaradt a megbeszélésről. Flick két sorba állította játékosait, Yamalnak pedig szépen át kellett sétálnia a pofonerdőn, hogy megtanulja, mi a rend. Megtanulta.

A válogatott szünet után a Barca azzal a Gironával találkozik, amelyet egyszer sem tudott legyőzni az előző idényben, így pikáns meccsre lehet számítani.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!