A Clinton-klán bizalmasa Alex Soros indiai származású muszlim menyasszonya

Vágólapra másolva!
Soros György fia megkérte Huma Abedin kezét New Yorkban. Sokan furcsállják az eljegyzést, ahogyan azt is, hogy Maxwell Osborne és Alex Soros közös képei eltűntek az internetről. Az indiai származású muszlim Huma Abedint a "Muszlim Testvériség" csoporthoz való kötődése miatt folyamatosan támadások érik
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton külügyminiszter egykori munkatársa és Alex Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke tavaly ősszel találkoztak egy közös barátjuk születésnapi partiján, ahol gyorsan felfedezték, hogy kölcsönösen a politika és a közszolgálat iránt érdeklődnek - írta a Tűzfalcsoport, amely összefoglalta a kapcsolat legérdekesebb részleteit.

Az indiai származású muszlim Huma Abedint a "Muszlim Testvériség" csoporthoz való kötődése miatt folyamatosan támadások érik. Abedin 1976-ban született a michigani Kalamazoo városban. 

Édesapja, Syed Zaynul Abedin - indiai - és édesanyja, Saleha - pakisztáni - éppen az Egyesült Államokba emigrált, majd néhány évre a szaúd-arábiai Dzsiddába költözött. Szülei ezután ismét visszaköltöztek az Egyesült Államokba.

Korábban az amerikai képviselőház öt republikánus tagja, köztük Michele Bachmann volt elnökjelölt, azt állította, hogy Abedin családja kapcsolatban áll az egyiptomi Muszlim Testvériséggel, és megkérdőjelezte, hogy a külügyminisztériumban betöltött magas szintű pozíciójával részt vesz-e egy aljas összeesküvésben, amelynek célja az Egyesült Államok károsítása az amerikai külpolitika befolyásolásával.

Huma apja, Syed Zaynul Abedin nézetei Abu Hassan Nadwi ideológiájához állnak közel, szerinte “történelmi tény, amit mindannyian hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni: a Próféta nem szállta meg Medinát, hanem a lakosok hívták meg, hogy menjen oda" - írta korábban az Alarabia News. 

Nadwi, aki a Muszlim Testvériséget a legnagyobb kortárs iszlám mozgalomnak nevezte, amely a reformokért és a dzsihádért dolgozott, hozzátette: "nagy különbség van a szándékolt és a megmutatott cél között. Meg kell tisztítanunk az elménket, hogy csak a felhívásokhoz szólítsuk fel magunkat. El kell vezetnünk az embereket a sötétségből a fénybe, a tudatlanságból az iszlámhoz, a torz vallásoktól, a tisztességtelen rendszerektől és az ösztönös tanoktól az iszlám igazságosságához".

A Clinton-klán és a Soros család kapcsolata 

Alex Soros menyasszonya  1996-tól egészen 2016-ig Hillary Clinton mellett dolgozott. Ez a pozíciója komoly vitákat váltott ki, különösen azután, hogy kinevezték az amerikai elnökjelölt kampányának igazgatójává, azonban még Obama elnök is megvédte őt.

Clinton választási veresége volt a legutóbbi személyes csapás Huma számára, akinek akkori férje, Anthony néhány héttel korábban a DailyMail.com leleplezte, hogy hónapokig tartó online kapcsolatot folytatott egy 15 éves lánnyal, akivel több ízléstelen szexuális üzenetet küldött. Mindez alig két évvel azután történt, hogy Anthony - akinek Humával közös fia van - kénytelen volt lemondani New York-i képviselői állásáról, amikor egy alsónadrágos fotó került fel személyes Twitter-fiókjára.

Hillary 2016-os sikertelen indulása során kerülhetett először kapcsolatba Huma a Soros családdal. Akkor, amikor kiderült, hogy Soros György egyike annak az öt megadományozónak, akik minden 17 dollárból egyet az ő kampányára költöttek.

Huma neve már korábban is kapcsolatba került a Soros-klánnal. 2016-ban ugyanis kiderült, hogy Hillary kampánycsapatának egy másik tagjával e-maileket váltott egy vacsoráról, amelyet az akkori elnökjelölt adott. Az e-mailben Huma azt kérdezte Robby Mooktól, aki végül Hillary kampányát vezette, hogyan kellene eljárnia, ha George Soros megkérné Hillaryt, hogy jelenjen meg az általa erősen támogatott America Votes nevű progresszív szervezet adománygyűjtő rendezvényén. Robby ekkor így válaszolt: "Én ezt csak politikai okokból (azaz Soros boldoggá tételére) tenném".

Hillary Clinton sikertelen kampánya óta eltelt években Huma továbbra is szorosan együttműködött vele - miközben több más, igen magas szintű barátságot is kötött, többek között a Vogue főszerkesztőjével, Anna Wintourral.

Az egykori Clinton tanácsadó 2022. októberében az mondta: nem zárja ki, hogy esetleg a politikai pályára lépjen

Életemnek abban a szakaszában vagyok, amikor azt mondom: "Soha ne mondd, hogy soha"

 - mondta akkor. 

Hosszú ideig az egyik - szerintem - legdinamikusabb politikus felesége voltam, aki sikeres volt. És egy másik politikusnak dolgoztam

 - mondta volt férjéről, Weinerről és egykori főnökéről, Hillaryről. 

Sokan meglepődtek az eljegyzésen

A Redditen többen kétségbe vonják a kapcsolat valódiságát, részben a nagy korkülönbség miatt. Az X közösségi médiafelületen pedig többen arról írtak, hogy Maxwell Osborne és Alex Soros közös képei eltűntek az internetről. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről