Percről percre

Drónokkal támadtak meg egy orosz repteret, nem csillapodnak a harcok a frontokon

orosz-ukrán háború, Ukrajna, Harkov,
Kiégett autók egy orosz rakétacsapás után a kelet-ukrajnai Harkivi területen fekvő Csuhuiv városban 2024. július 19-én.
Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 880. napjáról.

 

07:37
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás történt Kubanban

A légvédelmi rendszer nyolc pilóta nélküli légijárművet (UAV) lőtt le Tuapse régiójában. Személyi sérülés nem történt - jelentette a Tuapse-i kerület vezetője, Szergej Bojko a Telegram csatornán.

„Az önkormányzati helyzetközpont információi szerint ma helyi idő szerint 03:17 és 04:20 között Tuapse város területén a légvédelmi rendszer nyolc UAV-t talált el, az infrastruktúrában nem keletkezett kár és senki sem sérült meg” – tájékoztatott.

06:13
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Kifogytak a lőszerből és a drónokból az ukránok

A fronton harcoló ukrán csapatoknak hiányoznak a kulcsfontosságú ellátmányok, különösen a lőszerek és a drónok - közölte Volodimir Zelenszkij elnök július 21-én.

A lőszerhiány már régóta folyamatos probléma Ukrajnában, különösen 2024 első felében. A téli hónapokban az ukrán fegyveres erők kritikus hiányt szenvedtek tüzérségi lövedékekből, ami nagyrészt az amerikai katonai segély késedelmének volt köszönhető. Olekszandr Szirszkij főparancsnok meglátogatta a fronton lévő dandárokat, és beszámolt a katonai ellátmány hiányáról, mondta Zelenszkij. (Kyiv Independent)

05:24
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

 Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6806 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8219 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte az ORFK. 

A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

04:40
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Harkivban

Több robbanást hallottak Harkivban az éjszaka - jelentette a Suspilne hírportál helyi tudósítókra hivatkozva. A robbanásokat a város külterületén hallották. Károkról, áldozatokró nem érkezett jelentés. 

04:38
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: 20 ezer orosz katona halt meg a harkivi offenzívában

Zelenszkij ukrán elnök egy lapinterjúban beszélt arról, hogy mintegy 20 ezer orosz halt meg a harkivi offenzívában. „Megállítottuk ezt az offenzívát, és a támadásuk kudarcot vallott. Ez tény” - mondta az elnök. 

Oroszország májusban indított offenzívát a Harkivi terület ellen, Ukrajna második legnagyobb városa felé nyomulva, de a támadás gyorsan elakadt. (Kyiv Indedependent)

 

04:33
július 22, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!