A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Drogbárók imádott páncélozott szörnyeit semmisítették meg

Vágólapra másolva!
Mexikóban a hatóságok megsemmisítették a drogkartellek ötven saját építésű páncélozott járműmonstrumát - közölte kedden a helyi főügyészség.
Vágólapra másolva!

A lefoglalt járművek a tájékoztatás szerint 30 különböző nyomozással hozhatók összefüggésbe. Az északkeleti Reynosa városában semmisítették meg őket.   

A járművek alapját a legtöbb esetben olyan terepjárók képezték, amelyeket álcafestéssel ellátott páncéllemezekkel és lőtornyokkal láttak el a bandaháborúkhoz.

A helyi sajtó úgy tudja, hogy a Mad Max akciófilmekben látottakhoz hasonlatos - Frankenstein-teherautóknak is nevezett - gépkocsiszörnyek az Öböl-kartell tulajdonát képezték.

 Az első ilyen páncélozott járművek 2010-ben tűntek fel Mexikóban, azóta a hatóságok már több mint 300-at megsemmisítettek.   

Mexikóban évek óta véres bandaháború dúl. Drogkartellek és kisebb bűnszervezetek egész régiókat uralnak a latin-amerikai országban és egymással küzdenek a befolyásért, illetve a kábítószer- és embercsempész-útvonalak ellenőrzéséért.

Tavaly a mintegy 126 milliós országban több mint 30 ezer gyilkosságot regisztráltak, a legtöbb bűncselekmény felderítetlen marad.

A címlapi kép illusztráció!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!