A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A szakértő szerint az amerikai hadsereg nincs felkészülve egy világháborúra

Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
A Breitbart közzétett egy jelentést, mely szerint az Egyesült Államok hadserege „nincs felkészülve” egy nagyobb háborúra, mivel az olyan nagyhatalmak mint Oroszország és Kína mára már a legfőbb fenyegetéssé váltak az USA számára, Kína pedig meg is előzte az Egyesült Államokat.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Védelmi Stratégiával Foglalkozó Bizottság júliusban közzé tett egy jelentést, melyből kiderült, hogy 

miközben az Egyesült Államok jelenleg 1945 óta a „legsúlyosabb és legnagyobb kihívást jelentő” fenyegetésekkel néz szembe, addig számos probléma is akadályozza őket abban, hogy az amerikai hadsereg képes legyen kezelni a Kínából vagy Oroszországból érkező fenyegetéseket.

A Breitbart azt írta, hogy ilyen probléma például a Védelmi Minisztérium üzleti gyakorlata vagy az évtizedes haditechnikára való támaszkodás, mely módszerek már nem alkalmasak a mai stratégiai környezetre.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy az amerikai hadseregnek a közelmúltban toborzási hiányosságokkal is szembe kellett néznie, mely elvezetett „a hadsereg, a légierő és a haditengerészet méretének csökkenéséhez”.

Az Egyesült Államokat fenyegető veszélyek a legsúlyosabbak és a legnagyobb kihívást jelentő fenyegetések, amelyekkel a nemzet 1945 óta szembesült, és amelyek magukban foglalják a közeljövőben bekövetkező nagy háború lehetőségét

- áll a jelentésben. Hozzátették, az amerikaiak utoljára 80 évvel ezelőtt vettek rész utoljára globális konfliktusban, amikor véget ért a második világháború. Ugyan a hidegháború alatt folyamatosan fel voltak készülve egy ilyen háborúra, mára ez megszűnt. 

Arról írtak, hogy mára Kína és Oroszország is olyan nagyhatalom, amelyek megpróbálják „aláásni” az Egyesült Államok befolyását, Kína pedig már meg is előzte az Egyesült Államokat.

A Bizottság megállapítja, hogy Kína sok tekintetben lekörözi az Egyesült Államokat, és két évtizedes célzott katonai beruházásai révén nagyrészt semmissé tette az Egyesült Államok katonai előnyét a Csendes-óceán nyugati részén. Az Egyesült Államok jelentős változtatása nélkül az erőviszonyok továbbra is Kína javára fognak eltolódni. Kína teljes éves védelmi kiadásait 711 milliárd dollárra becsülik, és a kínai kormány 2024 márciusában bejelentette az éves védelmi kiadások 7,2 százalékos növelését

- áll a jelentésben amely hozzáteszi, hogy Kína és Oroszország 2022 februárjában egy olyan partnerségi megállapodást hozott létre, amely azóta elmélyült és kiszélesedett, hiszen katonai és gazdasági partnerséget alakítottak ki Iránnal és Észak-Koreával is.

Az elmúlt években Kína növekvő gazdasági, diplomáciai és katonai ereje jelentős kihívást jelent az Egyesült Államoknak. 

Friss hír, hogy orosz és kínai bombázógépek együtt repültek be Alaszka partjainál. Bár a jelentések szerint nem jelentettek fenyegetést, ez volt az első alkalom, hogy kínai bombázó repülőgépek nemzetközi légtérben repültek Alaszka közelében, és az első alkalom, hogy mindkét ország repülőgépei ugyanarról az oroszországi bázisról szálltak fel.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!