A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Így ápoljuk a szemüvegünket

Vágólapra másolva!
A szemüveg nemcsak az életminőséget javítja, hanem stílusos kiegészítő is lehet. Ahhoz azonban, hogy hosszú ideig szolgáljon bennünket, és mindig tiszta, éles látást biztosítson, elengedhetetlen a megfelelő ápolás és helyes viselés.
Vágólapra másolva!

szemüveget mindig két kézzel, két száránál fogva tegyük fel és vegyük le, hogy elkerüljük a keret deformálódását.

Fontos, hogy a szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközökkel történjen. A Trend Optika szakembereinek  szemüveglencsék tisztításának legjobb módja, ha először langyos, folyó víz alatt öblítjük le őket, így eltávolítva a poros, szemcsés szennyeződéseket. Használhatunk speciális szemüvegtisztító spray-t vagy nedves szemüvegtörlő kendőt is. Ezután szárítsuk fel a nedvességet egy puha pamutkendővel. Befejezésül fényesítsük ki a lencséket egy speciális mikroszálas tisztítókendővel. Bármennyire is kényelmesnek tűnik, ne használjunk papírtörlőt vagy a ruhánkat a törléshez, mert azok mikrokarcolásokat okozhatnak a lencséken! A tisztítókendőt használhatjuk a nap folyamán történő utólagos tisztításhoz is, amikor nem megoldható a lencsemosás. 

Eyeglass,Cleaner,,Hand,Spray,Cleaning,Glasses,For,Clear,Vision,And
Shutterstock

szemüvegkeretet ugyanúgy tisztítsuk meg, mint a lencséket; használjunk langyos vizet és enyhe szappant. Ha a keret lazul vagy deformálódik, forduljunk szakemberhez, ne próbáljuk meg saját magunk javítani, mert ez további károsodást okozhat.

Bár a szemüveglencsék általában keménylakk bevonattal vannak ellátva, elővigyázatosságból mindig tároljuk őket kemény tokban! Soha ne helyezzük a szemüveget lencsékkel lefelé semmilyen felületre, mert ez karcolásokat okozhat. 

Kerüljük el, hogy a szemüveg hosszú ideig túlzott hőnek legyen kitéve, ne hagyjuk például az autó műszerfalán, ne tegyük fűtőtest, sütő mellé, ne vigyük magunkkal szaunába. Intenzív tisztítószerek és erős vegyhatású anyagok is, mint a hajlakk, parfüm, aceton, savas vagy lúgos kémhatású szappan, károsíthatják a keret és a lencse felületét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!