Egy migráns összeszurkált egy katonai kommandóst Párizs központjában

késes gyilkos
Álmában gyilkolta meg anyját egy férfi
Vágólapra másolva!
Megkéselték hétfő este a párizsi Gare de l'Estben egy katonát.
Vágólapra másolva!

A Sentinelle hadművelet egyik katonáját megkéselték hétfő este a párizsi Gare de l'Estben - írja a Le Figaro.  Egy rendőrségi forrás szerint hétfő este a párizsi Gare de l'Est pályaudvaron egy nagyobb méretű késsel támadtak rá egy katonai kommandósra. A merénylő "Allah Akbar"-t rikácsolt. 

A vállán találták el, lélegzik és eszméleténél van. Az elkövetőt letartóztatták. A támadó egy kongói migráns, aki francia papírokkal rendelkezik - feltehetően a francia állampolgárságot is megkapta korábban - és aki 2018-ban már megölt egy embert, akkor azonban pszichésen betegnek nyilvánították, majd ezt követően elmegyógyintézetbe került, ahonnan viszont később kiengedték. 

Sébastien Lecornu, a fegyveres erők minisztere 

támogatásáról és hálájáról biztosította fegyveres erőinket, amelyek minden eddiginél nagyobb mértékben vesznek részt a francia nép biztonságának garantálásában.

Az Opération Sentinelle az a hadművelet, aminek keretében a 2015-ös párizsi terrortámadás óta fokozott készültségben tartják a rendőrség mellett a francia hadsereget is, és fegyveres katonák járőröznek a francia nagyvárosokban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről