A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egymilliárd körüli nézettség: minden rekordot megdöntött Musk Trump-interjúja

Vágólapra másolva!
Elon Musk és Donald Trump beszélgetése az X-en kiemelkedő, mintegy egymilliárd nézőt vonzott, ami új mérföldkőnek számít ebben a kategóriában. Brüsszelből cenzúrázni akarták az interjút, míg hekkerek megpróbálták késleltetni a közvetítés elindítását, de csak kisebb fennakadásokat okoztak. Musk, aki az X tulajdonosa, később Kamala Harrissel, a Demokrata Párt elnökjelöltjével is tervez interjút készíteni.
Vágólapra másolva!

Mindössze fél nap alatt már közel egymilliárd ember nézte meg Elon Musk Donald Trumppal készült interjúját, ami hatalmas áttörést jelent, hiszen az eddigi politikai beszélgetések nézőszáma messze elmaradt ettől.

Trump és Musk párosa történelmi sikert ért el, annak ellenére, hogy politikai ellenfelek próbálták elhallgattatni őket. 

Az Európai Unió például arra törekedett, hogy az interjút cenzúrázzák: Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa, levelet írt Musknak, emlékeztetve őt az uniós jogszabályokra, amelyek megkövetelik a „jogellenes és káros tartalmak, valamint a dezinformáció” terjedésének megakadályozását a platformon.

Figyelemre méltó, hogy az EU, anélkül, hogy ismerte volna a beszélgetés tartalmát, károsnak és jogellenesnek nyilvánította azt, és arra törekedett, hogy ne élőben sugározzák az adást. Ez különösen érdekes, mivel az Egyesült Államokban a választási években szokásos elnökjelölti vitákat is élőben közvetítik. 

Ezek az intézkedések azonban csak tovább növelték az interjú iránti érdeklődést.

Eközben egy komoly DDOS-támadás is érte a közvetítéshez használt műholdas rendszert, ami körülbelül háromnegyed órás késést okozott, de ez sem riasztotta el a nézőket. Az interjúban több téma is felmerült, beleértve a Trump elleni merényletkísérletet, a déli határon kialakult migrációs válságot, amelyért Trump a demokrata kormányzatot hibáztatta, valamint a republikánus győzelem esetén felállítandó kabinet és a kormányprogram egyes elemeit, például a borravaló adómentességét.

Musk az X-en arról is beszámolt, hogy a közeljövőben interjút készítene Kamala Harrissel, a Demokrata Párt elnökjelöltjével is - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!