Percről percre

Hatalmas támadás érte Lviv városát, rengeteg a halott, összeomlás szélén az ukrán kormány

Oroszország, Ukrajna, Lviv, orosz-ukrán háború
Utcakép Lvivben az orosz rakétatámadás után szeptember 4-én
Fotó: Anastasiia Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 925. napjáról.

 

08:06
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Németország újabb légvédelmi támogatást küld Ukrajnának

Berlin további 17 IRIS-T légvédelmi rendszert rendelt Ukrajna számára – közölte Olaf Scholz német kancellár szeptember 4-én – jelentette a Bloomberg. 

06:53
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Bontani kell a zaporizzsjai atomerőmű egyik hűtőtornyát

Le kell bontani a zaporizzsjai atomerőmű egyik hűtőtornyát az augusztus 12-i tűzvész után le - közölte Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója az erőműben tett látogatása során.

A tűz jelentős károkat okozott, de nem jelentett veszélyt a nukleáris biztonságra. Ukrajna és Oroszország kölcsönösen egymást vádolja a tűz okozásával.

05:57
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben

Helyi idő szerint reggel 6 óra 40 perckor több robbanást hallottak Kijevben - jelentette a Kyiv Independent újságírója. Az ukrán légierő dróntámadásra figyelmeztet.

05:01
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz drónokat lőtt le a fehérorosz légierő

A belarusz légierő szeptember 5-én Gomel város közelében lelőtt két orosz támadó drónt - állította a Belaruski Hajun nevű megfigyelőcsoport. Ha a katonai akció megerősítést nyer, ez lenne az első sikeres orosz drónelfogás az ország légtere felett.

Az orosz támadó drónok a jelentések szerint többször is letértek az Ukrajnát célzó légitámadások során Fehéroroszország felé, ezért vadászgépet indítottak a drónok elfogására Gomel város közelében. A város mintegy 30 kilométerre fekszik az ukrán-fehérorosz határtól.

Oroszország szeptember 5-én éjszaka újabb nagyszabású dróntámadást indított Ukrajna ellen, amely az ország több régióját célozta - közölte az ukrán légierő.

04:56
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Szumit érte több rakétacsapás, heten megsebesültek

Az oroszok tegnap mintegy 149 alkalommal támadtak Szumi területre, ezekben hét embert sebesült meg - jelentette terület katonai vezetése. A tájékoztatás szerint az oroszok egy KAB irányított légibombát dobtak Jampil községre, itt hat ember sérült meg, míg Szvesy településen, amit szintén rakétacsapás ért, egy ember sebesült meg. (Kyiv Independent)

04:51
szeptember 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!