Medvegyev: Jobb lenne, ha Kamala Harris győzne, mert tapasztalatlan és ostoba

Donald Trump Addresses The Faith And Freedom Road To The Majority Conference
Donald Trump
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Medvegyev szerint Oroszország számára jobb lenne, ha Kamala Harris ülhetne az USA elnöki székében, ugyanis az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese szerint kiszámíthatóbban kormányozna a demokrata jelölt.
Vágólapra másolva!

Putyin korábban egy fórumon kijelentette, hogy Biden volt a favorit, azonban most, hogy mégsem indul, így Kamala Harrist támogatják. Az orosz elnök szerint ugyanis 

Trump amerikai elnökként annyi szankciót vezetett be Oroszországgal szemben, amennyit előtte egyetlen elnök sem

- számolt be a Magyar Nemzet.

Az orosz elnök szavaira erősítve, az ő gondolatmenetét magyarázva posztolt Dmitrij Medvegyev, szerinte ugyanis bár hiába ígéri, ha megválasztják, akkor sem vonja vissza a szankciókat Donald Trump.

Minden látszólagos bravúrja ellenére, hogy kívülállónak mutatja magát, Trump végső soron bennfentes. Igen, különc nárcisztikus, de pragmatikus is. Trump üzletemberként megérti, hogy a szankciók sértik a dollár dominanciáját a világban. Ez azonban nem elegendő ok arra, hogy forradalmat indítsunk az Egyesült Államokban, és szembemenjünk a hírhedt Deep State oroszellenes irányvonalával, amely sokkal erősebb, mint bármelyik Trump.

 

Dmitrij Medvegyev
Dmitrij Medvegyev Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

Kamala Harrisről pedig a következőképp vélekedett Medvegyev:

Mi van Harrisszel? Nos, ő nem éppen az a típus, aki meglepetésekre számíthat. Tapasztalatlan, és ahogy ellenségei állítják, egyszerűen csak ostoba. Szép, semmitmondó beszédekkel és unalmas, helyes válaszokkal fog készülni a kérdésekre, amelyeket súgógépről fog felolvasni, miközben ragályosan nevet.

Korábban az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov is megerősítette, hogy Trump alatt rengeteg szankció volt, azonban szerinte mégis volt párbeszéd az két ország között.

"Trump alatt megsokasodtak a szankciók, a diplomáciai és a gazdasági jellegűek is. De abban az időben közöttünk magas szinten zajlott a párbeszéd. Mostanra már nincs ilyen párbeszéd" - hangsúlyozta Lavrov.  

Közölte, hogy jelenleg Moszkva és Washington telefonon tartja a kapcsolatot különböző szinteken, de ezekben - mint fogalmazott - semmi tartalmi elemet nem tudnak felfedezni.

Az orosz diplomácia vezetője elmondta, hogy Oroszország hajlandó együttműködni az Egyesült Államok bármely megválasztott vezetőjével, aki kész az egyenrangú és kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre.

Mint ismert, Donald Trump tanácsadói tervet vázoltak fel az ukrajnai háború befejezésére, és ebben úgy vélik, hogy ha Trump megnyeri az idei elnökválasztást, a további támogatásokhoz feltételül kell szabnia Ukrajnának, hogy kezdjen béketárgyalásokba Moszkvával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!