Migráns erőszakolt meg egy szociális munkást a börtöncellában

Vágólapra másolva!
Egy migráns perceken át bántalmazhatta szexuálisan azt a szociális munkást, aki azért érkezett hozzá, hogy megbeszélje az elítélttel a terezett szabadulása utáni lehetőségeket - írta meg a Remix News.
Vágólapra másolva!

A 25 éves marokkói férfi, Younes. I. februárban érkezett illegálisan Belgiumba, majd miután a migráns majd 10 napig tartózkodott az országban, a rendőrég letartóztatta rablás, valamint óra és ékszerek ellopása miatt Antwerpen városában. 

A migráns a szabadulása előtt követte el a szexuális erőszakot a cellájában
A migráns még hosszú ideig börtönben fog maradni Fotó: Shutterstock/ FotoDax

A migráns azután került börtönbe, hogy ezeket a dolgokat végül nála megtalálták. 

Az ítélethirdetés során a bíróság ahelyett, hogy az illegális migránst azonnal kitoloncoltatta volna az országból, inkább tíz hónap börtönbüntetésre és 800 eurós pénzbírságra elítélte a férfit. 

Az elítélt számára már csupán néhány hét maradt hátra a szabadulásáig, amikor szeptember 2-án egy szociális munkást bíztak meg az ügyével, aki meglátogatta őt a börtönben, hogy megbeszélje vele a jövőbeli terveit.

Amikor azonban kettesben maradt a szociális munkással a börtöncellájában, Younes I. megragadta az alkalmat és megerőszakolta a nőt.

Végül az odaérkező őröknek kellett kimenekíteni az áldozatot. 

A francia média arról is beszámolt, hogy egy „agresszív” feliratú papírlap lógott a cellájában, utalva ezzel a férfi természetére, azonban ezt a figyelmeztetést nem vették kellően komolyan.

Az elítéltet emiatt újra letartóztatták, és átszállították egy szigorúan őrzött börtönbe. Várhatóan vádat emelnek ellene nemi erőszak és szexuális erőszak miatt.
Ahogyan arról korábban az Origo beszámolt, a migránsok által elkövetett szexuális erőszak minden olyan országban nagy probléma, ahol sok az illegális bevándorló. Svédországban elkövetett szexuális támadásokat 84 százalékban nem európai származású migránsok követik el, miközben az áldozatok nagy része fiatal, fehér lány. 

Különféle statisztikai adatok szerint a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada is migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe. Szeptember elején jött a hír, mely szerint Németországban egy 15 éves, szíriai állampolgárságú gyanúsított egy braunschweigi szabadidőfürdőben erőszakolhatta meg a tizenkét éves kislányt. A migránsok által elkövetett szexuális erőszakok már-már kezdenek mindennapos bűncselekményekké válnak az országban, köszönhetően annak, hogy 2015-ös migrációs válság óta a német kormányzat tömegével és ellenőrizetlenül engedte be a magukat menekült bevándorlóknak nevezőket.

 

Daniel Scalea, a Machiavelli Tanulmányi Központ alapító elnöke beszélt az M1-nek a migránsok által elkövetett illegális bevándorlás hatásairól 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!