A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egyetlen ellenfél sem győzte le a magyar vízilabda-válogatottat a római nemzetközi tornán, a betegség viszont kiütéssel nyert. A csapat csak az első napon tudott vízbe szállni, utána a többség maradt az ágyban. A hazatérés után tegnap következett a kórházi kivizsgálás, s az eredmények nem vidították fel Kemény Dénest.

"Hiába látszott úgy odakint, hogy javul a fiúk állapota, az orvosok szerint a vártnál jóval hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulás" - mondta a szövetségi kapitány. A feltételezésekkel ellentétben nem vírusfertőzést kaptak a játékosok, hanem baktérium támadta meg őket, amely mandulagyulladást okoz. Legalább egyhetes pihenő kell a teljes felépüléshez, merthogy a korai visszatérés szövődményeket okozhat.

"Nagyon rosszkor jött ez a betegséghullám" - panaszolta Kemény. "Nem állunk jól, szerettem volna ezen az öt meccsen tizenhat játékost kipróbálni a Világliga rajtja előtt, jó lett volna látni, mire képesek a fiatalok a válogatottban. Hiányzik majd tíz nap közös munka, a többség ugyanis csak a jövő hét elején kapcsolódhat be a felkészülésbe, s jövő csütörtökön már utazni kell Moszkvába, ahol a nagyon erős orosz válogatott lesz az ellenfél."

A kapitány persze addig sem kíméli hadra fogható embereit, ma délelőtt már edzést tart a római túrát túlélő, valamint az egész kalandot itthon átvészelő kerettagoknak. Komoly gyakorlást azonban, mint mondta, nem tervezhet.

Erdei Tamás

Korábban:

Fórum:

Melyik a legerősebb vízilabdacsapat?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!