Vágólapra másolva!
Új, fedett jégcsarnokot adtak át hétfőn Újpesten. A 800 millió forintért elkészült létesítményt közel hét hónap alatt építették meg a labdarúgó-stadion melletti régi pálya helyén.

Az ünnepségen jelen volt - többek között - Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára, Csizmár Gábor, a választókörzet parlamenti képviselője, Gyalog András, a kiemelt egyesületeket tömörítő szervezet igazgatója, valamint Őze István, az ÚTE klubigazgatója. A díszszalagot átvágó Mesterházy Attila és Csizmár Gábor névre szóló Újpest-mezt kapott ajándékba az utánpótláskorú hokisoktól, ezt gyorsan magukra is öltötték, és így próbáltak meg gólt ütni az egyik fiatal kapusnak.

A beruházásból jelenleg csak az első ütem készült el, de már így is remekül lehet használni a pályát. Hiányzik még a légtechnika, és a meglévő három nagy öltöző mellé további négyet építenek ki. Ezek a munkálatok nyárra fejeződnek be, és akkor szinte egész évben használható lesz a jég - leszámítva a háromhetes karbantartást. Az állami tulajdonú csarnok vagyonkezelője a Sportfolió Kht., míg az ÚTE jégkorong-szakosztálya a használó.

Újpesten a nyitónapon a 10 éven aluliak egyik bajnoki fordulójára került sor, nagyszámú, több száz fős szurkolósereg előtt. Délután aztán a közönség is birtokba veheti a pályát.

A most átadott állandó fedett jégpálya az ötödik az országban: eddig Dunaújvárosban, Székesfehérváron és a káposztásmegyeri AstraZeneca-csarnok két termében lehetett kulturált körülmények között, az időjárástól függetlenül hokizni. Ezen kívül a debreceni Főnix-csarnokban, a Budapest Sportarénában, valamint Szegeden tudnak tető alatt korcsolyázni, de ezekben a létesítményekben csak időlegesen van jég.

A Magyar Jégkorong Szövetség által meghirdetett "Fedett jégkorszak" elnevezésű program keretében hamarosan Zalaegerszegen is új pályát adnak át, míg Tatabánya, Kaposvár, Debrecen, Miskolc és Győr is jelezte: szívesen építene fedett arénát.

Mindent egy helyen az Eb-ről