Vágólapra másolva!
Péntek este elkezdődik az idei jégkorong MOL Liga. A bajnokságot, melyben öt magyar és két román csapat indul, a tavalyinál erősebbnek tartják a szervezők.

"Ugyanúgy folytatjuk, ahogy abbahagytuk az előző szezont, nagyon fontos, hogy a MOL is támogatja az Európában egyedülálló kezdeményezést, hogy két ország szövetsége közös ligába tömörül" - nyilatkozta az [origo]-nak Studinczky Ferenc, a jégkorong szövetség elnöke.

"Játékosok nem vésznek el, csak átalakulnak, így az idén távolmaradó HC Csíkszereda hokisai más csapatokhoz, jórészt a Brassóhoz távoztak. Minőségében biztos, hogy erősödött az összes csapat, igazoltak edzőt, igazoltak kapust, igazoltak játékosokat" - fogalmazott Radványi Róbert, a MOL Liga elnöke.

"Az Újpestnek kicsit nehéz lesz a helyzete, de ha meglesz a jég, utolérik a többieket" - utalt Radványi a lila-fehérek hűtőgépére, ami a néhány héttel a bajnoki rajt előtt elromlott.

Radványi abban reménykedik, hogy a bürokratikus akadályok miatt a ligától végül távol maradó Losonccal jövőre nem lesz probléma: "Remélem, hogy a mostani helyzet Szlovákia és Magyarország között rendeződni fog és jövőre már semmi akadálya nem lesz a Losonc indulásának."

A szlovákiai csapatot Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója is szeretné integrálni: "Nagyon szerettük volna a három ország közt zajló bajnokságot létrehozni, de bízunk abban, hogy jövőre más hangulatban, más légkörben ez összejöhet."

Ferencz I. sikeresnek értékelte a tavalyi, még kísérletinek számító szezont. Mint mondta: "Sokan tamáskodtak, voltak félelmek, hogy a szurkolók randalírozni fognak, magyar drukkereket vernek majd Bukarestben vagy fordítva, de ezek egyike sem igazolódott be. Nagyon jó hangulatú meccsek voltak, a nézőszám emelkedett és a televíziós nézettség is jobb volt, mint korábban bármikor."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!