Vágólapra másolva!
Nyolc vesztes mérkőzés után megszerezte első győzelmét a Toronto Maple Leafs, mely az Anaheim Ducks otthonában nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A vendégek elsősorban emberelőnyben remekeltek hétfőn, hat góljukból ötöt ilyen szituációban szereztek.

A Maple Leafs legjobbja a három találatig jutó Niklas Hagman volt, de Tomas Kaberlének is kijárt a pacsikból, a cseh védő ugyanis ötpontos meccset (egy gól, négy assziszt) játszott.

Az Anaheimnek ez volt sorozatban a negyedik veresége hazai pályán, a Kacsák egyelőre botrányosan rosszak odahaza, hat meccsen mindössze két pontot véshettek be.

A Minnesota idegenben gyengélkedik, a Wild nyolcadszor is fejet hajtott vendégként, ezúttal Chicagóban maradt pont nélkül. A hazaiaknál Patrick Kane megszerezte 50. NHL-gólját, mellette még Dave Bolland és Troy Brouwer talált be a Wild kapujába.

A Rangers a duplázó Marian Gaborik vezérletével verte 5-2-re a Phoenixet, a szlovák csatár ezzel beérte a góllövőlistán az éllovas Anze Kopitart, és 11 meccsen gyűjtött 18 pontjával eddig bőven megszolgálja az érte kiadott pénzt.

Hiába harcolta ki a hosszabbítást Jeff Tambellini révén az Islanders, a Montreal a ráadásban az egykoron a New York-iaknál is megfordult Roman Hamrlik góljával megszerezte a pluszpontot, egyben idénybeli negyedik hosszabbításos győzelmét aratta.

eredmények:
New York Rangers - Phoenix Coyotes 5-2
Montreal Canadiens - New York Islanders 3-2 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 3-1
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 3-6

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!