Vágólapra másolva!
Sorozatban kilencedik vereségét szenvedte el a Carolina az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.  Ezúttal a San Jose jelentett nehéz akadályt, amely éppen ellentétes utat jár be, mint a Carolina, és zsinórban ötödször nyert, ezzel vezeti a Csendes-óceáni csoportot. A Cápák kilenc éve vártak erre a pillanatra, utoljára 2000. október 24. tudtak nyerni a Hurricanes ellen.

A New York Rangers olimpiai bajnoka svéd kapusa, Henrik Lundqvist hibátlan teljesítményt nyújtott a Boston ellen, és ez volt NHL-pályafutása 150. sikere.

A svéd kapus az idényben először, karrierje során összesen huszonegyedszer húzta le a rolót. A győztes gólt a szlovák Marian Gaborik szerezte, aki két meccset kihagyott sérülése miatt, és visszatérését egyből emlékezetessé tette.

A Vancouver-Colorado meccsen is egy kapus volt a főszereplő, Andrew Raycroft egykori csapatát nullázta le.

A korábban Denverben is védő Raycroft 18 lövést kaparintott meg, és ezzel pályafutása során hetedszer ért el shutoutot. A szezon első 15 meccséből tizenegyszer idegenben játszó Avalanche kezd belefáradni a túrázásba, sorozatban másodszor szenvedett vereséget, és ezen a két meccsen mindössze egy gólt ütött.

Raffi Torres 23 másodperccel a vége előtt mentette hosszabbításra a Columbus-Washington meccset, amelyen a fővárosiak jobban aggódtak Alekszandr Ovecskin sérülése miatt, mint a túlórában bekövetkezett vereség miatt.

Az orosz gólgyáros Torresszel ütközött a második harmad elején, és már nem is tért vissza a jégre, de a hírek szerint napokon belül rendben lesz. A Columbusban Torres, a Capitalsban Brooks Laich duplázott, a hosszabbításban pedig R.J. Umberger döntött.

eredmények:
New York Rangers - Boston Bruins 1-0
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 1-5
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4-5, hosszabbítás után
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 3-0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!