A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Súlyos agyrázkódást szenvedett Mocsai Tamás, a német Bundesligában szereplő Lemgo férfikézilabda-csapatának válogatott átlövője a keddi, Göppingen elleni bajnokin.

A Bild információja szerint a jobbátlövő az 50. percben a levegőben ütközött ellenfelével, Dalibor Anusiccsal, földre esett, s olyan súlyosan beverte a fejét, hogy eszméletét vesztette. A helyszíni beszámoló alapján Mocsai három perc elteltével tért magához, majd később, az öltözőben már kommunikált a környezetével.

Az orvosi stáb azonnal berohant a pályára, a játékost mentővel szállították a stuttgarti kórházba, ahol CT-vizsgálaton esett át.

"Szerencsére a felvétel nem mutatott ki semmilyen elváltozást. A balesetet látva ez megkönnyebbülést jelentett mindannyiunk számára" - mondta a klub honlapján Daniel Stephan, a Lemgo sportigazgatója, aki hozzátette: Mocsainak ugyan a klinikán kellett töltenie az éjszakát, de szerdán már hazautazhatott társaival a meccsnek otthont adó Stuttgartból.

A baj nem jár egyedül mondást igazolva ugyanakkor kiderült, hogy a játékos - még az első félidőben - eltörte a jobb mutatóujját és a későbbi vizsgálatok függvényében elképzelhető, hogy meg kell operálni.

A mérkőzést a Göppingen 29-23-ra megnyerte, Mocsai két gólt szerzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!