Vágólapra másolva!

Nagy hajrával ikszeltek női vízilabdázóink

Döntetlent játszott a magyar nőivízilabda-válogatott az ausztrálok legjobbjaival a szerda esti, ceglédi barátságos mérkőzésen, amely a bő két hét múlva kezdődő római világbajnokság főpróbájának is számított.

Eredmény:
Magyarország - Ausztrália 8-8 (1-3, 2-1, 2-2, 3-2)
a magyar góldobók:
Pelle, Tomaskovics 2-2, Tóth, Drávucz, Takács, Valkai 1-1

A távoli kontinens Magyarországon edzőtáborozó válogatottja nem egyszer tört már borsot a magyar csapat tagjainak orra alá, legutóbb például a tavalyi pekingi olimpia bronzmeccsén nyert büntetőkkel, úgyhogy volt azért visszavágó jellege is a vidékre vitt, amúgy tét nélküli, felkészülési összecsapásnak.

A Petrovics Mátyás személyében február óta új szövetségi kapitánnyal dolgozó nemzeti csapat sok kapufával kezdte a mérkőzést, annál pontosabban lőttek az ausztrálok, akik távoli eredményes kísérleteik révén 2-0-ra, majd 3-1-re elhúztak.

A második nyolc percben utolérte riválisát a hazai együttes, ám a vendégek egy újabb messziről eleresztett bomba révén 3-4-es állásnál vonulhattak a nagyszünetre.

A változatlanság jegyében a legutóbbi, 2007-es vb-n ezüstérmes ausztrálok ötödszörre is távoli lökettel találtak be (3-5), majd - kivételesen egy ejtés nyomán - már 6-3-ra vezetett a vendégcsapat. A Petrovics-alakulat azonban nem adta fel, szívós, és főképpen feljavult védekezéssel a zárónegyedre visszazárkózott 5-6-ra.

Az utolsó játékrészben aztán egyenlítés helyett egy újabb "messzeségből" érkezett lövéssel kétgólosra nőtt a vendégelőny (5-7), ahonnan, úgy festett, már nincs visszaút, de mégis volt: ötméteresből Valkai Ágnes jóvoltából 6-7-re följött a házigazda együttes, majd a csapatkapitány Pelle (7-7) és Tomaskovics Eszter mutatta meg, hogy ők is tudnak nagy távolságból nagy gólt lőni (8-7).

Az utolsó percben viszont ki tudott egyenlíteni Ausztrália együttese, így igazságosnak nevezhető döntetlen született Cegléden.

A két válogatott pénteken újfent összeméri erejét, akkor - 18 órától - Vácott szállnak vízbe a csapatok.