Vágólapra másolva!

Győzelemmel kezdett a San Jose a Detroit ellen

A San Jose Sharks hazai környezetben 4-3-ra legyőzte csütörtökön a tavalyi döntős Detroit Red Wings együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoport-elődöntőjének első mérkőzésén.

Rájátszás, Nyugati főcsoport, elődöntő:
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 4-3
Az állás: 1-0 a San Jose javára.

Crosby, Ovecskin vagy Sedin lesz a legértékesebb

A címvédő orosz Alekszandr Ovecskin (Washington Capitals), a kanadai Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) és a svéd Henrik Sedin (Vancouver Canucks) közül kerül ki az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP).

Ovecskin, aki 109 ponttal zárta az alapszakaszt (50 gól, 59 gólpassz), hosszú idő után az első olyan játékos lehet, aki egymást követő három szezonban is elnyeri a Hart Trophyt. Ez a bravúr legutóbb a legendás Wayne Gretzyknek sikerült, igaz a "99-es" 1980 és 1987 között nyolcszor győzött.

A 2007-ben diadalmaskodott Sidney Crosby karrierje során először jutott ötven gól fölé (51), Steven Stamkosszal (Tampa Bay Lightning) megosztva lettek a liga legjobb góllövői. Henrik Sedin 112 pontjával az alapszakasz legeredményesebb játékosa volt, az első olyan játékos a Vancouver Canucks történetében, aki elnyerte az ezzel járó Art Ross díjat. Most ő lehet az első vancouveri, aki az MVP címet bezsebeli. A győztest június 23-án nevezik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!