Vágólapra másolva!
A címvédő Chicago Blackhawks két vereség után nyert ismét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Blackhawks a jó formában lévő Los Angeles ellen nyert, de öröme nem lehet teljes, mivel a házi pontlistát vezető Marian Hossa megsérült, de még nem tudni, mennyire komoly a baj.

Majdnem eltékozolta háromgólos előnyét az Atlanta, amely 5-2-ről 5-4-re felengedte a Rangerst, de végül csak behúzta a meccset. A Washington kapusa, Michal Neuvirth 31. NHL-meccsén élete első shutoutját produkálta a Carolina ellen, ehhez 29 védést kellett bemutatnia, a Caps végül 3-0-ra nyert.

Joe Thornton pályafutása során negyedszer triplázott, ráadásul a San Jose centere két gólpasszt is kiosztott a New Jersey ellen, így a Sharks mind az öt góljából kivette a részét. Sortársai is nagy meccset játszottak, Dany Heatley és Patrick Marleau is négy ponttal (1 gól, 3 gólpassz) zárt.

A Tampa Bay Lighting 1-3-as állásról fordított, s nyert 5-3-ra a Pittsburgh Penguins ellen, amely egymás után másodszor kapott ki az idény elején produkált négymeccses sikersorozatot követően.

A szerdai játéknap eredményei:
San Jose Sharks - New Jersey Devils 5-2
New York Rangers - Atlanta Thrashers 4-6
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3-1
Montreal Canadiens - New York Islanders 5-3
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 0-3
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 5-3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!