Vágólapra másolva!
Június 30-án lejár Radu Voina szerződése, és a Gazeta Sporturilor napilap szerint nem is hosszabbít vele az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata. A román bajnok, BL-döntős együttes a hírek szerint sztáredzőt csábítana el, a jelöltek között van Olivier Krumbholz, a franciák világbajnok trénere, illetve Kovács Péter, a török válogatott magyar szakvezetője.

A Gazeta Sporturilor információja szerint az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata nem hosszabbítja meg Radu Voina edző június 30-án lejáró szerződését. A bajnok és a BL-döntős együttes kispadjára várhatóan külföldi szakember kerül.

A lap szerint az elsőszámú jelölt nem más, mint Olivier Krumbholz, a francia női válogatott világbajnok edzője, legalábbis a klub főszponzora, az Oltchim vegyi kombinát elnöke, Constantin Roibu őt szeretné megnyerni.

"Mindent el fogunk követni, hogy megszerezzük Krumbholzot, akivel megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját" - nyilatkozta Roibu.

Amennyiben a francia szakemberrel kútba esnének a tárgyalások, a második kiszemelt nem más lenne, mint a 323-szoros magyar válogatott Kovács Péter. A vb-ezüstérmes átlövő korábban dolgozott a magyar női junior-válogatott mellett (2001-ben vb-ezüstöt szerzett Görbicz Anitáékkal), irányította a Pick Szeged férfi és a Dunaferr női csapatát is, jelenleg pedig a török női válogatott szövetségi kapitánya.

Kovács neve már 2008-ban is felmerült a Valceánál, ám Gheorghe Tadici távozása után a klub nem tudott megegyezni a török szövetséggel. A Gazeta Sporturilor úgy tudja, a magyar szakember érkezése duplán is hasznos lenne, hiszen várhatóan magával hozná a török válogatott legjobbját, a korábban Szkopjéban profiskodó Yeliz Özelt is.

Mindent egy helyen az Eb-ről