A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A férfipóló-válogatottat irányító Benedek Tibor kulcsfontosságúnak tartja a frissességet a Montenegró elleni szombat esti világbajnoki döntő előtt. Az ellenféltől erőpólót, a mieinktől gyors lefordulásokat vár. Bátori Bence nem foglalkozik vele, hogy este negyed 11-kor lesz a meccs Barcelonában, és akár hajnali 3-kor is szívesen megküzdene a fináléban. Hárai Balázs verekedésig elmenő meccset vár, melyen a magyaroknak is át kell venni az agresszív stílust.

"A montenegróiak erővízilabdát fognak felvonultatni, a centereinket nem engedik majd érvényesülni" - mondta a válogatott honlapjának a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta a pénteki pihenőnap fontosságát. "Segíti a pihenést, a regenerálódást, márpedig mi nem erővízilabdára készülünk, hanem inkább a lefordulásokkal akarunk operálni."

Benedek az olasz csapatot várta a másik elődöntőből, de a meccset 10-8-ra megnyerő Montenegrót sem látja gyengébbnek. "Azzal, hogy egymás után verték ki Szerbiát és Olaszországot, már nagyon sokat tettek le az asztalra, ez már nem véletlen. Tudja mindenki, az olaszok is arra készültek, hogy van egy nagyon erős jobb oldaluk. A bal oldal attól függően, hogy milyen formában van, tudja a meccset eldönteni. Mivel mi is a jobb oldalukra fogunk jobban odafigyelni, ahol a két Janovics és Ivovics játszik, pontosan az a kérdés, hogy a másik oldal hogy fogja tudni kihasználni, hogy több lehetőséget kapnak."

A horvátok ellen 11-10-re megnyert elődöntőben három gólt szerző Vámos Márton az előző két meccsből merít erőt. "Annyit tudok mondani, hogy ugyanígy kell a medencébe mennünk, mint a görögök és a horvátok ellen, és akkor meglehet a meccs" - idézte a Vlv.hu a balkezes játékost.

Az elődöntőben rengeteg bravúrt bemutató, és két büntetőt védő Nagy Viktor nála is tömörebben fogalmazott. "Egy meccs, nincs több, abba kell beleadni mindent."

Nagy Viktor védései a döntőben is sokat érhetnek Forrás: AFP/Javier Soriano

Hárai Balázs nagyon jól rendezett és fegyelmezett csapatnak tartja a riválist, melynek megvan a játékosa minden posztra. "Kiváló pólós az összes, de őket is ugyanúgy ki lehet zökkenteni, mint bármelyik másik csapatot. Fegyelmezetten, hatalmas szívvel, és lelkesedéssel kell játszanunk, és kőkeményen az elejétől fogva." Hárai verekedésig elmenő meccset vár a világbajnoki döntőtől. "Erre készülünk, tudjuk, hogy ezt fogják csinálni, nekünk is át kell venni ezt a stílust, és meg kell nézni, hogy a bírók mennyit engednek."

Bátori Bence arról beszélt, hogy ezen a nyáron háromszor játszottak Montenegróval, ebből kétszer sikerült nyerni. "Ismerjük őket, kielemeztük a legfontosabb játékosaikat, már megvan a nyerő taktika. A vb eleje óta változtattak a taktikájukon, nem annyira kapás-hangsúlyos a támadójátékuk. Fórban nagyon veszélyesek."

Bátorit egyáltalán nem zavarja, hogy 22.15-kor kezdődik a finálé. "Ez egy vb-döntő, úgyhogy játszhatnánk tőlem éjszaka 3-kor és reggel 10-kor is, nem érdekel, meg kell nyerni, és kész."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!