Kosármeccs az alkonyzónában

Philadelphia 76ers v Houston Rockets GettyImageRank1 Topics SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Waiting USA COURT Texas Houston - Texas Dwight Howard Philadelphia 76ers Houston Rockets NBA Toyota Center - Houston Basketball - NBA Pro James Harden Topix Be
HOUSTON, TX - NOVEMBER 14: James Harden #13 and Dwight Howard #12 of the Houston Rockets wait on the court during the game against the Philadelphia 76ers at the Toyota Center on November 14, 2014 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Scott Halleran/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Összesen csak 134 pont esett az Oklahoma City Thunder-Houston Rockets (65-69) mérkőzésen az NBA vasárnapi játéknapján, ennél a Golden State Warriors egyedül többre volt képes, ők 136-ot dobtak a Lakersnek Los Angelesben. 1997 óta nem volt ilyen kevés pont egy meccsen a ligában.

A Houston már előző meccsén, a Philadelphia ellen is hasonló körülmények között nyert, de az Oklahoma legyőzése szinte a hihetetlen kategóriába sorolható, hiszen a Rockets a mezőnyből 28, a büntetővonalról 53 százalékkal dobott. Nem ment 30 százalékos pontosság fölé a Thunder sem, ők 29 százalékkal céloztak a mezőnyből, viszont legalább a büntetőiket bedobálták (legalábbis 79 százalékát).

A meccs a védekezésről szólt, a körtét teljesen lezárták a csapatok, az Oklahoma csak arra figyelt, hogy amint Dwight Howardhoz kerül a labda, azonnal odaüssenek neki. A texasi center ugyanis botrányos arányban értékesíti a büntetőket, idén 47 százalékkal dob a vonalról, de a Thunder elleni 13/4 még ennél is sokkal gyengébb.

James Harden (#13) és Dwight Howard (#12) sem villogott Forrás: AFP/Scott Halleran

A meccs statisztikáit böngészve azért találunk szép számokat is, bár ezek jobbára a védekezéshez kötődnek: a Thunder 15 blokkolása például csak két sapkával maradt el a klubrekordtól. A remekül rajtoló Houston 9-1-re áll, és ha támadásban is összekapja magát, kiváló szezont futhat.

Eredmények:
New York Knicks-Denver Nuggets 109-93
Miami Heat-Milwaukee Bucks 84-91
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 65-69
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 115-136

Mindent egy helyen az Eb-ről