Kikapott, így nem juthat tovább a Szolnoki Olaj

Pór Péter, Szolnok, kosárlabda
Szolnok, 2016. január 27. Pór Péter, a Szolnok vezetőedzője (k) utasítást ad játékosainak a férfi kosárlabda Európa Kupa N csoportjának 4. fordulójában játszott Szolnoki Olaj - Galatasaray mérkőzésen a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 2016. január 27-én. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
A Szolnok kikapott az olasz Sassari vendégeként a férfi kosárlabda Európa Kupa középszakaszának ötödik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább csoportjából.

középszakasz (legjobb 32), N csoport, 5. forduló:
Sassari (olasz)-Szolnoki Olaj 90-74 (24-13, 18-23, 19-20, 29-18)
A magyar csapat legjobb dobói: Burrell 23, Vojvoda 16

A magyar bajnok fennállása során először jutott be a második számú európai kupasorozat középszakaszába, amelyben 1/3-as győzelmi mérleggel állt, és egyetlen sikerét éppen a Sassari ellen aratta a nyitókörben. A 2/2-nél tartó olasz bajnokot a visszavágás vágya mellett az is fűthette, hogy jó esélyekkel pályázott még a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első két hely elérésére.

A Szolnoki Olaj már nem juthat tovább Forrás: MTI/Bugány János


Pór Péter vezetőedző gondjait fokozhatta, hogy a bombaformában játszó szerb Strahinja Milosevic lábfejsérülése még mindig nem jött teljesen rendbe, így a szerb légiós nem utazott el Szardíniára.

Jön a búcsú

A házigazda az első negyed végére 11 ponttal elhúzott, s bár a harmadik negyed végére öt pontra felzárkózott a Szolnok, a záró felvonásban az olasz együttes ellépett, s végül 16 ponttal megnyerte a találkozót.

A magyar együttes jövő szerdán otthon, a spanyol Zaragoza ellen búcsúzik a sorozattól.