A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem lesz kevesebb magyar csapat a férfi kézi BL-ben

Aron Palmarsson, Telekom-Veszprém
Veszprém, 2017. április 22. A veszprémi Aron Palmarsson (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2017. április 22-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Van esély arra, hogy a 2020-ra tervezett létszámcsökkentés után is két magyar csapat szerepeljen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az európai szövetség (EHF) pénteken jelentette be, hogy az új rendszerben a nyolc legerősebb nemzeti bajnokság aranyérmese és további négy csapat alkotná a mezőnyt. A két hatos csoportból négy-négy együttes jutna a negyeddöntőbe. Az M1 aktuális csatornán szerdán reggel Horváth Gabriella, az EHF végrehajtó bizottságának tagja elmondta,

a változtatások véglegesnek tűnnek, azokat a klubok is elfogadták, azt viszont még nem lehet biztosan tudni, hogy 12, 14, vagy 16 csapatos lesz-e a csoportkör.

A veszprémi Aron Palmarsson (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzésen Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Hozzátette: a kontinentális szervezet marketing okok miatt ment el ebbe az irányba, hiszen így a televíziók várhatóan sokkal több jó színvonalú mérkőzést tudnak majd műsorra tűzni.
A sportvezető hangsúlyozta, hogy

a nem bajnokcsapatok számára fenntartott helyekre minden esetben pályázni lehet majd.

A sportszakmai rész mellett a marketingtevékenység is fontos szempont lesz, hiszen a "terméképítésnek" is meg kell felelni.

- fogalmazott Horváth Gabriella.

Jelenleg a magyar bajnok és az ezüstérmes szerepelhet a BL csoportkörében. A Telekom Veszprém legutóbb bronzérmes lett, a MOL-Pick Szeged pedig a negyeddöntőig jutott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!