Meghalt az MTK női kosárlabdacsapatának másodedzője

Radovan Vukovic MTK
Vágólapra másolva!
Tragikus hirtelenséggel, 50 éves korában meghalt az MTK női kosárlabdacsapatának másodedzője.  Radovan Vukovics halálának okát még nem tudni. 

A Raso becenevű szakember az MTK korábbi vezetőedzője, Sztevan Csupics hívására érkezett Magyarországra Szabadkáról. Nagyon fiatalon kezdett kosárlabdázni Szerbiában, ízig-vérig sportember volt, minden nap edzett a mai napig is.

Radovan Vukovic mindössze 50 éves volt Forrás: Mtk

"Konditermünk állandó látogatója, használója volt, élete utolsó napján is emelte a súlyokat. Szabadkán játszott, majd az ottani utánpótlásban dolgozott edzőként, férfi és női vonalon. Öt éve kezdte meg a munkát klubunkban az utánpótlás mellett és első csapatunknál másodedzőként, illetve az amatőröknél, mint vezetőedző dolgozott. Sztevan Csupics honlapunknak elmondta, hogy azért hívta az MTK Budapestbe, mert tudta, kiváló szakember, és a szó igazi értelmében: ember. Mi is így ismertük meg.

A kosárlabdában (is) szokás, hogy amikor a külföldi vezetőedző távozik, akkor megy a segítője is, de Raso maradt, mert tovább akarta vinni utánpótláscsapatait,

Roppant elhivatott edzőként, élete volt a kosárlabda.
Rátgéber László, a női és a férfi felnőtt válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, akinek nyári kosártáborában is tartott edzéseket, így jellemezte: Rendkívül rokonszenves, tisztességes, kosárlabda-fanatikus, nagytudású, nagyszívű ember volt. Radovan Vukovics temetéséről később intézkednek" - írja megemlékezésében a klub honlapja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!