Élete legjobb döntésének nevezte Nagy László, hogy a Veszprémbe igazolt

NAGY László
Köln, 2019. június 1. A veszprémi Nagy László a Telekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkőzésén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén. A magyar csapat 33-30 arányú győzelmével bejutott a döntőbe. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Kézilabdával vezeti le kézilabdás éveit Nagy László. A Telekom Veszprém válogatott világklasszis balátlövője a Nemzeti Sportnak adott interjújában a visszavonulása utáni időszak mellett arról is beszélt, hogyan győzte meg annak idején a klub akkori vezetője, Hajnal Csaba, hogy a Barcelonából a Veszprémbe igazoljon. Nagy László élete legjobb döntésének nevezte a váltást még akkor is, ha azzal együtt egyik legnagyobb álmáról le kellett mondania.

Hogy nem így történt, az a klub egyik korábbi vezetőjén, Hajnal Csabán múlott. Neki nem tudok elég hálás lenni, mert kitartóan ostromolt, hogy jöjjek Veszprémbe. Még csak tizenhét-tizennyolc éves voltam, amikor eljött a szegedi panellakásunkba, hogy meggyőzzön, menjek a Veszprémbe. Akkor viszont már megkaptam a Barca ajánlatát, amelyre nem lehetett nemet mondani” – emlékezett vissza a veszprémi kezdetekre a Nemzeti Sportnak adott interjújában Nagy László.

Élete legjobb döntésének nevezte, hogy Veszprémbe igazolt Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Elmesélte azt is, hogy hét évvel később szinte ugyanazok a jelenetek játszódtak le, amikor lejáróban volt a Barca-szerződése.

„Persze megint Hajnal Csaba volt az első, aki hívott, el is jött hozzám, hogy meggyőzzön. Csakhogy a katalán klub, amelyben kiválóan éreztem magam, ötéves szerződést ajánlott.

Elfogadtam, mert a barcelonai munka, a sikerek, az ottani életérzés semmi máshoz nem hasonlítható, el sem magyarázható.”

Az akkori veszprémi vezető olyan kiváló szerződést ajánlott Nagynak, amire nem tudott nemet mondani, élete legjobb döntésének nevezte.

„Életem egyik legjobbja.

Lemondtam az álmomról, hogy a katalán egyesületben hagyjam abba, de így lett jobb, kerekebb és szebb a karrierem.

Kiváló vezetőkkel, edzőkkel és csapattársak sokaságával dolgozhattam együtt. A családommal együtt, amelynek nem tudok elég hálás lenni, én is nagyon megszerettem a várost, a klubot és a szurkolókat, akikhez hasonló nincs is a világon. Nem akarok túlságosan pátoszos lenni, de büszke lehet az az ország, amelyben ennyi sporthoz értő, sportszerető ember él.”

A Nagy Lászlóval készített teljes interjú itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!