A világbajnok csoportjába került a magyar kéziválogatott a női Eb-n

Montbéliard, 2018. december 1. Háfra Noémi (k) a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 1-jén. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a 2020-as Európa-bajnokság sorsolását. Mivel ebből a négy csapatból területi alapon már elhelyezték a másik hármat, így a mieink számára ismertté vált az egyik ellenfél, és az, melyik városban kezdi a tornát.

A 14. női kézilabda Európa-bajnokságot 2020. december 3-20. között, Dániában és Norvégiában rendezik meg. A csoportkör sorsolására június 18-án kerül sor, amihez az EHF a kalapokat már másfél hónappal a bécsi ceremónia előtt ismertette.

A legutóbbi Eb-n a magyar válogatott első mérkőzését pont Hollandia ellen játszotta Forrás: MTI/Kovács Tamás

A koronavírus-járvány miatt nem rendeznek selejtezőket, így a mezőnyt egy az egyben az előző, 2018-as Európa-bajnokság résztvevői alapján határozták meg. Éppen ezért nem érhetett bennünket teljesen váratlanul, hogy az ott kialakult sorrend alapján határozzák meg a kalapokat. A magyar válogatott Franciaországban a 7. helyen zárta a kontinensviadalt, így a második kalapban kapott helyet.

1. kalap: Franciaország, Oroszország, Hollandia (C csoport), Románia
2. kalap: Norvégia (D csoport), Svédország (B csoport), MAGYARORSZÁG, Dánia (A csoport)
3. kalap: Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország
4. kalap: Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország

Mivel az EHF területi alapon szétszórta a másik három második kalapos válogatottat, ezért a

mieink már biztosan a "C" jelű négyesben kapnak helyet csakúgy, mint a világbajnoki címvédő Hollandia.

A csoportmérkőzéseket a Trondheimben, a középdöntőt Stavangerben, a döntőt pedig Oslóban játszaná a csapat, ha végig menetelne a mezőnyön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!