A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosai és a szakmai stáb tagjai legkorábban csütörtökön vagy pénteken hagyhatják el a hatósági házi karantént - mondta Bognár László, a szakosztály ügyvezető igazgatója.

Bognár vasárnap az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy a csapat negatív koronavírus-tesztek birtokában csütörtök hajnalban Norvégiába utazott, ám az érkezés után két játékos vizsgálata pozitív eredményt hozott, így a szombatra tervezett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés elmaradt a Vipers Kristiansand otthonában.
Az ügyvezető hangsúlyozta, a két érintett kérésére egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a nevüket. A játékosok tünetmentesek, és elvileg nyolc napig kellene karanténban lenniük, de a vezetőség mindent elkövet annak érdekében, hogy amennyiben belátható időn belül két negatív tesztet produkálnak, engedjék őket ki az országból.

Két játékosnak Norvégiában kellett maradnia Forrás: fradi.hu

A negatív tesztet produkált 20 fős delegáció szombat este egy különgéppel hazaért, ezt követően újabb tesztelés következett, amelynek az eredményét hétfőn kapják meg.

- magyarázta Bognár.
Hozzáfűzte, ha a szombati minták negatív eredményt hoznak, akkor a lakás és a sportcsarnok között mozoghatnak a játékosok, vagyis újrakezdhetik az edzéseket.

Az ügyvezető leszögezte, a Szombathelyi KKA otthonában szerdán esedékes bajnoki mérkőzésre biztosan nem kerül sor, és valószínűleg a francia Metz HB elleni, Érden rendezendő szombati BL-meccset is el kell halasztani.
"Nem tudunk edzeni, és még jobban sűrűsödik a program. Elég nagy fejtörést okoz, hogyan kezeljük mindezt megfelelően" - nyilatkozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!