Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém 39-24-re legyőzte a Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának szerda esti mérkőzésén.

David Davis csapatában továbbra sincs egyetlen koronavírusos sem, így a sérült Danyil Siskarjov mellett mindenki a spanyol vezetőedző rendelkezésére állt szerdán. A 2004-es BL-győztes ellen így további három játékost kellett kihagynia a 20 fős, bő keretből: az orosz jobbszélső mellett taktikai okokból kimaradt Székely Márton, Kentin Mahé és Kent Robin Tönnessen.

Gasper Marguc (balra) és öccse, Gal szerda este egymás ellen játszottak Veszprémben Forrás: Telekom Veszprém, Facebook

Két magyar válogatott is ott lehetett a pályán a Veszprémben, Lékai Máté és Ligetvári Patrik is lehetőséget kapott. Közülük Lékai kezdőként, Ligetvári az első félidő közepén léphetett először pályára. Előbbi volt az, aki nagyszerűen játszott össze a mérkőzés első gólját szerző Omar Yahiával.

Az egyiptomi jobbátlövő mellett Andreas Nilsson kezdte még kiválóan a találkozót: a svéd beálló négyszer is betalált az első negyed órában Filip Ivic kapujába. Az ellenfél horvát kapusa mellett honfitársa, a rendkívül tehetséges Josip Sarac, és a Veszprémben játszó Gasper Marguc öccse, Gal voltak a legismertebb nevek.

Utóbbi volt az, aki hétmétereseivel szinte egyedül tartotta valamelyest a lépést a hazai együttessel. Tizenöt perc után 11-6-ra vezetett az Építők. A magyar csapat végig tisztán védekezett, és gyors befejezésekkel folyamatosan növelte előnyét. Öt perccel a szünet előtt Matic Groselj kapott piros lapot Rasmus Lauge fejbe ütéséért, ezen kívül végig sportszerű volt a mérkőzés.

A Zágráb után a Celjét is simán verte a Veszprém a BL-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

A 18-11-es első játékrész és a szünet után Vuko Borozan átlövései, valamint Lauge hétméteresei után kialakult a tízgólos különbség a két csapat között. (20-12) A második félidőben Nikolaj Markussenen kívül mindenki lehetőséget kapott a benevezett kézilabdázók között a fiatalokra építő Celje ellen. Bár az eredmény nem ezt mutatja, de a kiemelkedőbb kapusteljesítmény ezúttal a másik oldalon volt, Miljan Vujovic bravúrral védte Dean Manaskov, Nilsson és Borozan ziccereit is a félidő közepén.

Rajta kívül a heteseket továbbra is magabiztosan értékesítő Gal Marguc, valamint a fiatal Sarac játszott a legjobban az ellenfélnél. A hazai oldalon senkinek nem kellett extrát nyújtania, köszönhetően a két keret mélysége közötti hatalmas szakadéknak. Manaskov góljával az utolsó tíz percre 32-20-as hazai előnnyel fordulhattak a felek.

A hajrában hazai oldalon Nenadic és Nilsson, a vendégeknél a 19 éves Tadej Kljun pillanatai következtek. A végére az egyetlen - amúgy kevésbé fontos - kérdés az volt, hogy meglesz-e az Építőknek a 40 gól - nem lett meg.

A Veszprém 39-24-re legyőzte a Celje csapatát, amivel megőrizte veretlenségét a BL-ben.

A magyar együttesre egy hét múlva szerdán sokkal nehezebb feladat vár, amikor a Barcelona érkezik a Veszprém Arénába.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló, B-csoport
Telekom Veszprém - Celje PL 39-24 (18-11)

Mindent egy helyen az Eb-ről