Vágólapra másolva!
Kilenc mérkőzést játszott szeptemberben a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, és ezeken nagyszerű támadóformát mutatott be.

David Davis csapata az augusztusi, Budakalász ellen 35-24-re megnyert találkozóval együtt tíz mérkőzésen lépett pályára eddig a szezonban.

A szeptemberi találkozói közül csak a Nantes elleni Bajnokok Ligája-nyitányon, illetve a Meskov Breszt elleni SEHA Liga-fellépésén nem dobott legalább 34 gólt.

Telekom Veszprém Handball Team

Csapatunk ma reggeli COVID tesztjei ismét mindenkinél negatív eredmé... nyt mutattak ki. A Magyar Kézilabda Szövetség új szabályozása értelmében, miszerint minden csapatnak hetente kell tesztelnie, lejátszhatjuk az eheti magyar bajnoki mérkőzéseket, feltéve hogy ellenfeleinknél nem adódik probléma. The COVID test of this morning showed negative results for the players and staff.

A magyar csapat a papírformának megfelelően mind a kilenc szeptemberi összecsapását megnyerte. Amikor a Nantes ellen nehezebben mentek a támadások, a nyáron a kapuba érkező világsztár, Rodrigo Corrales fantasztikus védéseivel kisegítette a védőket.

A spanyol kapusnak volt dolga bőven a többi találkozón is, ugyanis a Veszprém védekezése még nem állt össze tökéletesen. Mondjuk a szezon ennyire korai periódusában nem is elvárható, hogy minden kifogástalanul működjön. Viszont ami már most is biztató, hogy a Petar Nenadic vezette támadósor az előző idényhez hasonlóan a legtöbb ellenfelet képes lesz "túldobni". Ez történt az ukrán Motor elleni, összesen 71 gólt hozó BL-mérkőzésen is.

Petar Nenadic és a Veszprém magabiztos támadójátékkal kezdte a szezont Fotó: Polyák Attila - Origo

Októberben már komolyabb feladatok várnak a Veszprémre. Ezen a héten az egytől-egyig negatív koronavírus-teszteknek köszönhetően az NB I-ben a Cegléd és a Balatonfüred ellen melegíthet a csapat a várhatóan hét újabb mérkőzést hozó hónapra. A Celje elleni, október 14-i hazai fellépés után

október 21-én a Barcelona érkezik a Veszprém Arénába, majd egy héttel később jön a THW Kiel elleni idegenbeli rangadó.

Ezek már jó erőpróbák lehetnek, hol is tart az Építők.

A Veszprémhez hasonlóan minkét rivális ott lesz a december végi kölni négyes döntőben is, ahol a PSG-vel kiegészülve dönthetik el, ki nyeri a 2019-20-as szezon BL-trófeáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!