Veszélybe került az egyik legnagyobb esélyes szereplése a januári férfi kézilabda-vb-n

Handball Laenderspiel / Germany - Bosnia-Herzegovina 25:21. sport sports PLAYER national team handball player jersey men EHF database national jersey national player QUALIFICATION friendship country game Deutscher Handball-Bund Germany European-Handball-F
Coach Alfred GISLASON (GER, Mi.) looks muerrisch (murrisch) excitedly with Hendrik PEKELER (GER, left), assistant coach, co-coach Erik WUDTKE (GER), Franz SEMPER (GER, 2nd from right) and Finn LEMKE (GER , r.) to the game; Handball Laenderspiel European Championship qualification of men / 1. matchday / Germany (GER) - Bosnia-Herzegovina (BIH) 25:21, in Duesseldorf / Germany on 05.11.2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A múlt vasárnapi Észtország elleni válogatott mérkőzést követően a német férfi kézilabda-válogatott négy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje, a német szövetségben pedig ezek után felmerült, hogy a torna egyik nagy esélyese kihagyja a januári egyiptomi világbajnokságot.

Az észtek ellen 35-23-ra megnyert mérkőzést követően derült ki, hogy négy, egyaránt a Bundesligában szereplő kézilabdázó fertőződött meg a koronavírussal. A Stuttgart, a Füchse Berlin, a Minden és a Melsungen játékosa azonnal karanténba került, a hétvégén pedig összesen öt német élvonalbeli bajnokit halasztanak el, míg a következő fordulóból három mérkőzésre vár ugyanez a sors, írja L'Equipe francia sportlap online kiadás.

A németek erősen gondolkodnak rajta, hogy érdemes-e vállalniuk a vb-szereplést Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Franz Waelischmiller / Sven Simo

A pozitív esetek fényébn kérdésessé vált a torna egyik nagy esélyesének tartott német válogatott szereplése a 2021. január 13-31. között esedékes egyiptomi világbajnokságon. A koronavírus-járvány miatt hatalmas pénzeket veszítő Bundesliga – az egészségügyi kockázatok mellett – ugyanis nem engedhet meg magának egy újabb leállást, amivel veszélybe kerülnének a szponzori, valamint a televíziós szerződésekben vállalt kötelezettségei.

"A legjobb döntés az lenne, ha a Bundesliga érkdekében lemondanánk erről a világbajnokságról, idézi a lap Jürgen Schweikardtot, a Stuttgart első emberét. De hasonló véleményen van a korábbi válogatott játékos, Frank von Behren, a GWD Minden klubigazgatója is. "Nehezen tudom elképzelni, hogy biztonságos körülmények között meg lehet rendezni a tornát" – mondta, hozzátéve, hogy általában is ideje lenne elgondolkodni azon, hogy mennyire van most létjogosultságuk a válogatottak külföldi utazásainak.

Daniel Stephan, korábbi világklasszis játékos szerint pedig a nemzetközi szövetségnek is muszáj lenne fontolóra vennie a torna esetleges törlését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!