A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Véglegessé vált, hogy, ha nem is teljesen üres lelátók előtt, de szurkolók nélkül rendezik meg a december 3-án kezdődő dániai női kézilabda Európa-bajnokságot.

Norvégia november közepén történt visszalépése után a dán kormány hétfőn adott engedélyt a helyi kézilabda-szövetségnek, hogy a korábbi társrendezői egyedül bonyolítsa le a 16 válogatott részvéltelével tervezett tornát.

Az viszont csak kedden vált véglegessé, hogy az új helyszínnel – ami Kolding lesz, itt fogja játszani csoportmérkőzéseit a magyar válogatott is – nem lesz új jegyértékesítési kör. A dán járvángyügyi hatóságok ugyanis 500 főben maximalizálták az egy időben a csarnokok tartózkodó személyek számát, így pedig fölösleges lenne jegyeket árulni.

"Nem lesznek nézők. Ötszázan lehetnek bent a csarnokokban, ezt a létszámot pedig lefedik a csapatok, a média képviselői és a rendezők" – mondta Morten Stig Christensen, a dán szövetség főtitkára a TV 2 Sport dán csatornának nyilatkozva, hozzátéve, a Herningbe korábban eladott jegyek árát a szövetség visszatéríti

A 2019-es férfi világbajnokságon csak a szünnapokon voltak üresek a lelátók Herningben Forrás: Origo

Így az 5000 szurkolóra tervezett koldingi Sydbank Arena és a háromszor akkora Herningi Jyskebank Boxen lelátóin is legfeljebb az éppen szabad önkéntesek vagy a partnerek ülnek a székeken.

Az 500 helyet elosztani sem lesz éppen könnyű: a csapatok és a kíséretük mellett ott lesznek a hivatalos személyek, a sajtó munkatársai, a már említett önkéntesek (bár szurkolók hiányában belőlük sem lesz szükség annyira, mint előzetesen tervezték), valamint a szervezőbizottság embereire. Nem beszélve olyan fontos vendégektről, mint a dán szövetség és az EHF partnerei, szponzorai, valamint a közvetítési jogokkal rendelkező Infront munkatársai.

Ezek összesítése után jutottak arra a döntésre, hogy nincs hely szurkolóknak.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport (Herning): Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B csoport (Herning): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C csoport (Kolding): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D csoport (Kolding): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportok első 3 helyezettje jut a középdöntőbe, amelynek helyszínei Herning és Kolding, míg a döntő hétvége mérkőzéseit Herningben rendezik meg.

Az Európa-bajnokság december 3-tól december 20-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!