Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődött a női kézilabda Európa-bajnokság Dániában, ahol rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be a globális koronavírus-járvány miatt. Az alapos előkészületek és szervezés mellett is péntekig már két játékosnak is pozitív lett a tesztje a betegségre.

Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke növekvő aggodalommal és idegeskedéssel nézi a hazája által szervezett és csütörtökön kezdődött női kézilabda Európa-bajnokságon történt koronavírusos fertőzéseket.

Először a román csapatból lett pozitív a tesztje még kedden Laura Moisának, de rajta kívül sem a többi játékos, sem a stáb tagjai nem kapták el a betegséget. Ezért Románia csütörtökön, a nyitó napon össze tudott csapni Németországgal.

Nem volt ilyen szerencsés a szerb válogatott, amely csak csütörtökön érkezett meg a torna helyszínére. Elmondásuk szerint elővigyázatossági okokból vártak ki az utolsó pillanatig, és az Eb-szerepléshez szükséges papírok beszerzése is sok időt vett igénybe.

Ezzel még nem lett volna nagyobb baj, de a szerbeknél is lett egy pozitív eset, így az érvényes szigorú járványügyi szabályok miatt máris halasztani kellett a pénteki, Hollandia elleni meccsüket szombatra a magyarok csoportjában.

A 62 éves dán sportvezető ezzel kapcsolatban elmondta, hogy számára csak a nulla megbetegedés lehet az elfogadható esetszám, minden ettől nagyobb adat már túl sok. Ugyanakkor azzal is tisztában van a háromgyermekes elnök, hogy ha alacsonyan tudják tartani a fertőzésszámot, akkor még sikeres lehet az Eb.

Péntek délig egyébként már mintegy 2500 koronavírus-tesztet végeztek el Dániában az Európa-bajnokság kapcsán a résztvevők között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!