Lemondta a vb-szereplést a magyarok csoportellenfelének egyik sztárja

Handball EM: Croatia - Germany Sports HANDBALL EM Individual action entire figure Handball (team)
18 January 2020, Austria, Wien: Handball: European Championship, main round, group 1, 2nd matchday, Croatia - Germany, in the Vienna Stadthalle. Germany's Patrick Wiencek plays the ball. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Patrick Wiencek, a THW Kiel beállója bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szerepel a januári, egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon a magyarokkal azonos csoportban lévő német válogatottban.

"Mindenki tudja, milyen büszke vagyok minden egyes világversenyre, amelyen részt vehettem, de nem csak válogatott játékos vagyok, hanem a THW Kiel kézilabdázója is, és mindenekelőtt családos ember" – nyilatkozta hétfőn a klubja honlapján Wiencek.

Hozzátette, élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de a jelenlegi helyzetben nem lenne jó érzés számára négy hetet az otthonától távol tölteni januárban.

A 31 éves beálló 2009 óta 146 mérkőzésen szerepelt a nemzeti együttesben, amellyel a 2016-os riói olimpián bronzérmes, a 2019-es világbajnokságon pedig negyedik lett.

Wiencek mellett a közelmúltban Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold és a horvát Domagoj Duvnjak is élesen kritizálta a torna megrendezését a világjárvány közepette. A német szövetség közölte, hogy a válogatott ott lesz Egyiptomban, de a játékosok maguk dönthetik el, hogy akarnak-e szerepelni a tornán.

Patrick Wiencek nem lesz ott jövő januárban Egyiptomban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A férfi vb-t - amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos - január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!