A norvégok és az oroszok is hibátlanul jutottak be a középdöntőbe a kézilabda-Eb-n

EHF EURO 2020, Group D Rumania and Norway. HANDBALL
Heidi Loeke of Norway during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Rumania and Norway at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 7, 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Vágólapra másolva!
A norvég és az orosz válogatott is százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a dániai női kézilabda Európa-bajnokság csoportköréből a középdöntőbe.

A harmadik forduló hétfői játéknapján a koldingi D csoportban a hétszeres Európa-bajnok norvégok többször is elléptek a románoktól, ám utóbbiak az első félidőben remek játékkal minden alkalommal felzárkóztak, így a szünetben döntetlen volt az állás. A román csapat a 42. percig tudta tartani magát - akkor még egy találattal vezetett -, ám ezt követően a skandinávok felőrölték ellenfelük ellenállását, és végül nyolc találattal győztek.

A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Kari Brattset és Stine Oftedal öt, Veronica Kristiansen két gólt lőtt. De ezen a mérkőzésen mutatkozott be az Eb-n a norvég kapus, Katrine Lunde, aki korábban szintén éveken volt az ETO játékosa.

Amennyiben a magyar válogatott - amely kedden 20.30-tól a világbajnok Hollandiával játszik a koldingi C csoportban - továbbjut, a középdöntőben Norvégiával, Romániával és Németországgal találkozik.

A herningi B csoportban az olimpiai címvédő oroszok végig vezetve győzték le a svédeket. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a CSZKA Moszkva irányítója, a hat gólt szerző Darija Dimitrijeva volt.

A norvégokhoz hasonlóan így az oroszok is hibátlanul, 4 ponttal jutottak be a középdöntőbe, ahol a házigazda Dánia, illetve Franciaország mellett a Montenegró-Szlovénia mérkőzés győztes lesz az ellenfelük

A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
B csoport (Herning):
Oroszország-Svédország 30-26 (15-13)
korábban:
Spanyolország-Csehország 27-24 (11-16)
A végeredmény: 1. Oroszország 6 pont, 2. Svédország 3 (76-76), 3. Spanyolország 3 (72-78), 4. Csehország 0

D csoport (Kolding):
Norvégia-Románia 28-20 (13-13)
korábban:
Németország-Lengyelország 21-21 (9-8)
A végeredmény: 1. Norvégia 6 pont, 2. Németország 3, 3. Románia 2, 4. Lengyelország 1

Pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmény, majd a gólkülönbség rangsorol. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!