A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Koronavírusos kézilabdázót találtak a román válogatottnál két nappal az Eb előtt

Laura Moisa Chiper kézilabda román válogatott
Romania's right wing Laura Chiper shoots during the EHF EURO 2018 European Women's Handball Championship semifinal match between Russia and Romania at the AccorHotels Arena in Paris, on December 14, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedd délután Crina Pintea után szobatársánál, Laura Moisa is pozitív koronavírustesztet produkált a női kézilabda Európa-bajnokságra készülő román válogatottban - írja a Nemzeti Sport.

A 31 éves jobbszélsőnél a helyszínre érkezést követően mutatták ki a fertőzést. Az eset miatt a teljes román küldöttség 24 órás karanténba került.

Laura Moisa koronavírusos, már a torna előtt könnyen bajbakerülhet a román válogatott Forrás: AFP/Franck Fife

A román csapat így a beálló Crina Pintea után újabb emberét veszítette el közvetlenül a torna előtt. Bogdan Burcea együttesének így nem elég, hogy felkészülési mérkőzés, de egyetlen, az Eb helyszínén történő edzés nélkül kell nekivágnia a kontinensviadalnak.

A román válogatott a középdöntőben futhat össze a magyarral, amennyiben mindkét csapat sikerrel veszi a csoportküzdelmeket. Cristina Neaguékra sorrendben Németország, Lengyelország és Norvégia vár a rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette megrendezésre kerülő tornán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!