Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Telekom Veszprém öt napon belül másodszor lépett pályára az FC Barcelona ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, és hiába hozta döntetlenre az első félidőt, ezúttal is simán kikapott a katalán sztárcsapattól, amelyik 37-30-ra győzött hazai pályán. A Barcelona gyakorlatilag megnyerte a csoportját, a Veszprémnek pedig most már a második hely megőrzése lehet a célja.

A Telekom Veszprém a B csoport 2. helyéről, de nem a legjobb előjelekkel lépett pályára a Palau San Jordiban, hiszen David Davis csapata utolsó négy mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. A kölni Final Fourban mindkét mérkőzését elveszítette (az elődöntőben a Kiel, a bronzmérkőzésen a PSG ellen), míg a múlt héten hazai pályán éppen a katalán sztárcsapattól kapott ki tulajdonképpen simán (34-37), majd Csurgón játszott óriási meglepetésre 33-33-as döntetlent.

A veszprémiek ráadásul csak 14 játékossal tudott elutazni Barcelonába (ahonnan egyből Celjébe mennek tovább a következő BL-meccsre), mert sem a svéd beálló, Andreas Nilsson, sem a montenegrói átlövő, Vuko Borozan nem tarthatott a többiekkel.

David Davis egységesebb összeszedettebb játékot várt csapatától, hogy az újra a vébé előtt látott arcát mutassa. Fontos volt, hogy javuljon a védekezése a magyar bajnoknak, de a Barca ellen ez nem olyan egyszerű.

Sorhiendo és Palmarsson góljaira Markussen válaszolt először, és ugyancsak a dán átlövő góljával lett 0-0 után újra egyenlő az állás 4-4-nél, Siskarjov góljával pedig, ha csak másodpercekig is, de a vezetést is megszerezte a Veszprém (6-5). A Barca ezúttal is igyekezett rendkívül gyorsan játszani, Cindric, Dolenec és Aleix Gomez is pillanatok alatt ért fel Corrales kapujáig. David Davis az első negyedóra végén 9-8-as veszprémi vezetésnél kért időt, hogy egy kicsit rendezze a sorokat támadásban.

Siskarjov látványos cundergólja:

Az eladott labdák miatt viszont a 18. percben már 3 góllal vezetett a Barca, ráadásul Omar Jahiját ki is állították két percre. Manaszkov egy közel hétperces veszprémi gólcsendet tört meg, de két gyors góllal a 22. percben már négy góllal vezettek a hazaiak (13-9). Moraes góljával és Markussen elképesztő bomájával kettőre zárkózott a Veszprém, sőt Mahé is betalált kétszer, miközben a Barca két hetest is elhibázott, így kiegyenlített a magyar csapat, sőt Jahija lerohanásból szerzett góljával a vezetést is átvette, amit egy időntúli hetesből egyenlítettek ki a katalánok.

A szünet után Lékai Máté is meglőtte az első gólját, majd Ligetvári Patrikot küldték ki a bírók két percre. Két labdavesztés, és Aleix Gomez két hetese, majd Arino bal szélről lőtt gólja után először nőtt öt gólra a Barca előny (23-18). Most nem nyolcnál, hanem tizennyolcnál állt le a veszprémi támadójáték, David Davisnak pedig megint időt kellett kérnie.

Nagyon kellett Markussen hatodik gólja, még, ha jött is a válasz Palmarssontól, akit a következő veszprémi támadásnál – Arino helyett – kiállítottak két percre. Két szép góllal mínusz háromra zárkózott a Veszprém, de megint jött két eladott labda, abból pedig két hazai gól, és az utolsó tíz percnek ismét mínus ötről vághatott neki a magyar csapat (29-24). Ahogy az utolsó öt percnek 32-27-es katalán vezetésnél, amit csak tetézett Moraes kiállítása, és a Barca két gyors gólja, amivel el is dőlt a mérkőzés.

A Barcelona gyakorlatilag megnyerte a csoportot, a Telekom Veszprémnek pedig a hátralévő találkozókon – a Celje és a Zágráb ellen idegenben, a Motor és a Nantes ellen otthon – már arra kell ügyelnie a magyar bajnoknak, hogy megőrizze a második helyét.

Eredmény, Bajnokok Ligája, csoportkör:
FC Barcelona–Telekom Veszprém 37-30 (15-15)
a Veszprém gólszerzői: Markussen 8, Moraes 7, Lékai 3, Siskarjov 3, Maqueda 3, Mahé 2, Jahija 2, Blagotinsek 1, Manaszkov 1

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!