Megérkezett Kijevbe a kosárlabda-válogatott, négy meccs vár rá öt nap alatt

Magyar férfi kosárlabda-válogatott
Újabb két játékos lett koronavírusos a magyar férfi kosárválogatottnál
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre érkezett Kijevbe, öt nap alatt négy meccs vár a csapatra.

A magyar szövetség beszámolója alapján a csapatot szállító busz is sokkal hamarabb ért a belvárosi szállodához, mint azt előzetesen kalkulálták a szervezők, így helyi idő szerint este tíz órakor már a vacsoraasztalnál ülhetett mindenki. A szállodában még arra is figyeltek a szervezők, hogy a magyar válogatott ne szálljon le a buszról addig, amíg az edzésről érkező szlovénok fel nem mennek a szobáikba.

A hotelben már ott várta a csapatot Filipovity Márkó, a friss olasz kupaezüstérmes, ő Milánóból egyenesen Kijevbe utazott. Így kedden délelőtt, hazai idő szerint kilenc órától már ő is ott lehet az első edzésen.

Pozitív hír, hogy a még Kecskeméten elvégzett legutolsó Covid-teszt mindenkinél negatív értéket mutatott. Kedden még egy kijevi vizsgálat is vár azokra, akik nem rendelkeznek az előírt mennyiségű antitesttel, utána már a csütörtöki meccsig biztosan nem tesztelik a csapatot, csak az edzésre kell koncentrálni.

A magyar csapat összesen négy mérkőzést játszik Kijevben öt nap alatt, elsőként a szlovénok ellen lép pályára magyar idő szerint csütörtökön 20 órai kezdettel. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.